Pass på postordre?

Norske pass er ettertraktede på det internasjonale svartemarkedet. Men når du skal få nytt pass blir det sendt hjem til deg i posten, på den gammeldagse måten. Kan dette være sikkert?

Pass på postordre?
Publisert
Sist oppdatert

Det settes stadig høyere krav til sikkerhet rundt produksjon og utstedelse av pass - og det er strenge regler for å bevise identiteten til den som skal ha passet, spesielt om en søker om pass for aller første gang. Billig er det heller ikke. Men når passet først er sendt til trykkeriet forsvinner den stramme jernringen av sikkerhet. En av våre faste lesere tipset oss om at nye norske pass blir distribuert gjennom posten.

Godt merket

Da vår leser litt forundret spurte om sikkerheten rundt det å sende pass i posten fikk hun dette rådet av en funksjonær ved Passkontoret i Oslo:

- Siden passene blir sendt i posten er det er svært viktig at folk har postkassen sin merket med navn.

Tormod Ødegård, kontorleder på passkontoret i Oslo, bekrefter at nyutstedte norske pass blir sendt gjennom posten på ordinær måte, og henviser oss til Politidirektoratet.

En pressetalsmann for politidirektoratet sier at de fleste nordmenn henter passet personlig på passkontoret, og han ser ingen ulemper ved å sende pass i posten.

- Skulle vi sendt passene rekommandert ville prisen på norske pass gått opp ytterligere, og det er ingen tjent med, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer