Regler for bobil

Pass på vektgrensa

Både folk og bagasje teller med i totalvekta for bobilen - og kan i verste fall føre til full stopp.

Husk dette: Mange er klare for sin første bobilferie. Her er ekspertenes beste tips før du reiser. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Husk dette: Mange er klare for sin første bobilferie. Her er ekspertenes beste tips før du reiser. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert

Salget av bobiler har eksplodert. Og i sommer er det klart for mange bobildebutanter. Noen skal leie bobil for første gang. Dette må du vite før du kjører.

Sjekk lappen

Før du inngår en avtale om å leie bobil så må du sjekke hvilken førerkortklasse du har. Har du «vanlig» førerkort, så er det klasse B – og da kan du kjøre bil med en totalvekt på 3 500 kilo. «Totalvekt» er vekten av alt du har med deg: bilen, deg selv og passasjerer, bagasjen – og en eventuell henger (vogn).

Blir du vinket inn til kontroll, og vekten viser mer enn de tillatte 3,5 tonnene, får du ganske enkelt ikke kjøre videre.

Det blir sjelden god feriestemning hvis du må velge mellom å parkere bilen eller å sette igjen noe eller noen på kontrollstedet.

De vanlige feilene

Sjekk hvor mange sengeplasser bobilen har. Det er nemlig dét som angir antallet mennesker du har lov å ha med i bilen – ikke antall seter, sier fagsjef Anita Hokholt Engh i Norsk Bobil og Caravan Club (NBOCC).

Etterspørselen etter bobiler er stor, og særlig leiemarkedet er hett, melder både campingentusiastenes organisasjon og Finn.no. Det betyr at du bør være tidlig ute for å sikre deg den bobilen som passer best for deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.