Passkrisa

Pass-søknaden din kan bli slettet

Pass-søkere risikerer å måtte søke på nytt. Derfor setter ikke politiet opp flere timer.

NYTTER IKKE: Det nytter ikke å ta i mot flere passbestillinger dersom politiet må overskride den varslede leveringsgrensa på 10 uker. Foto: Odd Roar Lange
NYTTER IKKE: Det nytter ikke å ta i mot flere passbestillinger dersom politiet må overskride den varslede leveringsgrensa på 10 uker. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet advarer om ti ukers leveringstid for nordmenn som bestiller pass. Og nå nektes ansatte ved flere passkontor å jobbe mer overtid for å få plass til enda flere pass-søknader.

Dersom pass-søknaden blir liggende for lenge før passet produseres risikerer pass-søkerne å måtte kalles inn for å søke pass på nytt!

Den magiske grensa

Politiet har gjort en rekke tiltak for å prøve å sikre at så mange som mulig får pass eller nasjonalt ID-kort før sommeren. Men leveringstida vil fortsette å øke i ukene som kommer, og folk bør ikke bestille utenlandsferie før de er sikret reisedokumenter, anbefaler politiet.

Per i dag er leveringstida for pass sju uker, men ifølge politiets prognoser vil denne øke til ti uker innen feriemåneden juli.

Dersom man ikke drar til politiet og søker om pass i løpet av de nærmeste dagene, kan man risikerer å ikke få passet i tide før fellesferien. Derfor er det smart å finne ledig tid på en annen politistasjon, dersom det er fullbooket der du bor.

Dersom du får time kan du samtidig bestille ekspresslevering av passet og betale 240 kroner ekstra for denne tjenesten. Dette gjør at man får passet i løpet 2–3 dager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer