Pass til pus

EU-kommisjonen er klar til å innføre pass for kjæledyr fra neste sommer.

Med pass blir det enklere å ta med pus på tur.
Med pass blir det enklere å ta med pus på tur. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er gode nyheter for dyreeiere som meg selv, sier David Byrne, EUs Helse- og Forbrukerbeskyttelses kommisær i en pressemeldig fra EU-kommisjonen. Anledningen er nyheten om at kommisjonen foreslår å innføre pass for kjæledyr fra sommeren 2004.

- Dyrepasset vil bli akseptert i hele EU som bevis på at dyret har mottat vaksiner mot rabies. Passet gjør det også letere for veterinærer å holde rede på dyrets medisinske historie.

Fri bevegelse

Eget pass til katt og hund vil gjøre det lettere for dyreeiere å reise med sine firbente venner over landegrensene i EU. I dag kreves flere typer dokumenter om du vil ha med kjæledyr til andre land. Vaksiner mot hundegalskap (rabies) er et krav om du vil ta med kjæledyr over grensene i EU, og dyrepasset vil vise om dyret har fått slike vaksiner. Unntaket er Irland, Storbritannia og Sverige

Unntakene

Kjæledyr som transporteres inn til Irland, Storbritannia og Sverige må testes for antistoffer flere måneder etter rabiesvaksinasjon, for å sjekke om vaksinen har virket. Vil du ta med dyr til Sverige, vil det være ulike regler alt etter hvor dere reiser inn fra. I Storbritannia og Irland må tilreisende dyr også være behandlet mot flått og bendelorm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer