Pass, visum eller id-kort?

Hva trenger du egentlig, for å reise dit du skal?

Pass er det viktigste du må huske på når du skal ut og reise - sammen med bankkort og billettreservasjonen. Foto: Wikipedia
Pass er det viktigste du må huske på når du skal ut og reise - sammen med bankkort og billettreservasjonen. Foto: Wikipedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alltid så lett å vite hva som må til for at du skal få innpass i landet du skal tilbringe ferien. Trenger du biomerisk pass, eller holder det med ditt gamle? Kanskje du bare trenger id-kort? Hva med visum, må du ha det?

Innenlands eller til Sverige, Danmark, Island og FinlandI Norge trenger du ikke pass, men skal du fly, og sjekke inn bagasje, må du vise gyldig legitimasjon (førerkort eller bankkort med bilde, for eksempel). For resten av Norden trenger du heller ikke pass, men skal du fly, må du vise fram annen form for legitimasjon (førerkort eller bankkort med bilde).

Schengen-landeneI utgangspunktet skal du ikke behøve å vise frem passet, men det kreves fremvising av godkjent nasjonalt identitetsbevis. Siden Norge ikke har det, er pass det eneste som fungerer. Du kan oppleve at annen type gyldig legitimasjon, som førerkort eller bankkort med bilde, holder når du skal sjekke inn på flyet i et Schengen-land, men du må likevel ha med deg pass. Hvilke land er med i Schengen? Belgia, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Hellas, Island, Italia, Latvia, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spania, Sveits, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer