Dramatikk på flytur i India

Passasjer prøvde å åpne flydør

– Var bare forvirret, sier lokalt politi.

FORVIRRET PASSASJER: En passasjer på en indisk flygning forsøkte å åpne nødutgangen på flyet i lufta. Foto: NTB Scanpix
FORVIRRET PASSASJER: En passasjer på en indisk flygning forsøkte å åpne nødutgangen på flyet i lufta. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hører du på det flyvertene og -vertinnene forteller deg før flyavgang? Husker du for eksempel hvor nødutgangene er, eller hvor mange toaletter det er i flyet?

Det gjorde ikke en passasjer i midten av 20-åra i India i forrige uke, skriver den indiske avisa Telegraph India.

Fikk panikk

Den unge mannen hadde sin første flytur noensinne, og skulle reise fra New Delhi til Patna. Underveis i flygingen gikk mannen til flyets bakre utgangsdør, og forsøkte å åpne døra.

Avisa skriver at det, forståelig nok, spredte det seg en viss panikk blant de øvrige passasjerene i flyet, som var vitne til hendelsen.

Flere begynte å rope og skrike, og tilkalte kabinbesetningens oppmerksomhet.

De klarte, med hjelp fra noen av passasjerene, å overmanne den unge passasjeren som ble holdt under oppsikt til flyet landet i Patna.

Der ble han overlatt til lokalt sikkerhetspersonell og politi som anholdt mannen mens de etterforsket saken.

Måtte på do

Det skulle imidlertid vise seg at den unge passasjeren slett ikke var farlig. Siden det var hans første flytur, var han ikke kjent med flyets lokaliteter, og hadde trodd at flyets nødutgangsdør var døra til toalettet.

Ifølge myndigheter skal han også ha forklart dette til passasjerene da hendelsen skjedde, uten av noen skal ha trodd nevneverdig på han.

Etter å ha fått klarhet i saken, konkluderte lokalt politi med at mannen var akkurat så uskyldig som han selv hevdet, og de sa til Telegraph India at mannen rett og slett hadde gått til feil dør.

Han ble løslatt seinere samme dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer