Passasjerer får rett på kompensasjon

EU har vedtatt at passasjerer skal ha krav på romslig erstatning om de ikke får plass om bord.

Publisert
Sist oppdatert

En ny EU-lov sikrer store utbetalinger for flypassasjerer som ikke får bli med på ruter de har kjøpt billetter til. Loven ble vedtatt i EU-parlamentet forrige uke på tross av stor motstand fra lavprisflyselskapene.

Skroll ned for mer.

Betalt for overbooking

Passasjerer som nektes å komme om bord på grunn av overbooking eller kanselleringer, vil dermed få mulighet til å kreve flyselskapet for penger i etterkant. EU-parlamentet vil nemlig pålegge flyselskapene strengere krav, og gi flypassasjerene sterkere rettigheter både til å få penger tilbake, og til å få erstatning.

Større beløp

For første gang skal for eksempel flypassasjerer som rammes av forsinkelser få refundert hele billettbeløpet. Kompensasjonsbeløpet dobles fra tidligere. Erstatningsbeløpene starter på 250 euro (2.177 kroner) for korte reiser, og stiger til 600 euro (5.080 kroner) for langflygninger. Planen er at den nye ordningen skal innføres i EU i løpet av neste år. Det melder den britiske avisen, The Guardian.

Eneste skår i gleden for passasjerene, er at lavprisselskapene melder at de antakeligvis vil sette opp prisene som en følge av disse reglene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer