Passasjerer får rett på kompensasjon

EU har vedtatt at passasjerer skal ha krav på romslig erstatning om de ikke får plass om bord.

Publisert
Sist oppdatert

En ny EU-lov sikrer store utbetalinger for flypassasjerer som ikke får bli med på ruter de har kjøpt billetter til. Loven ble vedtatt i EU-parlamentet forrige uke på tross av stor motstand fra lavprisflyselskapene.

Skroll ned for mer.

Betalt for overbooking

Flypassasjerer i EU får nå rett på større erstatninger og penger tilbake om de blir strandet på flyplassen.
Flypassasjerer i EU får nå rett på større erstatninger og penger tilbake om de blir strandet på flyplassen. Vis mer


Passasjerer som nektes å komme om bord på grunn av overbooking eller kanselleringer, vil dermed få mulighet til å kreve flyselskapet for penger i etterkant. EU-parlamentet vil nemlig pålegge flyselskapene strengere krav, og gi flypassasjerene sterkere rettigheter både til å få penger tilbake, og til å få erstatning.

Større beløp

For første gang skal for eksempel flypassasjerer som rammes av forsinkelser få refundert hele billettbeløpet. Kompensasjonsbeløpet dobles fra tidligere. Erstatningsbeløpene starter på 250 euro (2.177 kroner) for korte reiser, og stiger til 600 euro (5.080 kroner) for langflygninger. Planen er at den nye ordningen skal innføres i EU i løpet av neste år. Det melder den britiske avisen, The Guardian.

Eneste skår i gleden for passasjerene, er at lavprisselskapene melder at de antakeligvis vil sette opp prisene som en følge av disse reglene.

Verktøy for reiselyst


Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer