Flyrettigheter

Passasjerer truffet av «jet-eksplosjon»

Ny EU-dom får betydning for flypassasjerer.

ERSTATNINGPLIKTIG: Det nedlagte flyselskapet tapte i EU-domsstolen. Dommen er viktig for mange flypassasjerer. Foto: Fabrizio Gandolfo/SOPA Images/Shutterstock
ERSTATNINGPLIKTIG: Det nedlagte flyselskapet tapte i EU-domsstolen. Dommen er viktig for mange flypassasjerer. Foto: Fabrizio Gandolfo/SOPA Images/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyselskaper vil bli tvunget til å betale erstatning til passasjerer som får psykiske lidelser, som posttraumatisk stresslidelse (PTSD) eller annen form for «psykisk funksjonsnedsettelse», etter alvorlige hendelser etter flyreiser.

Det slår en ny dom i EU-domstolen fast.

Ulykken på flyplassen

En kvinne fra Østerrike ble kastet flere meter av lufttrykket fra en jetmotor under evakueringen fra et fly tilhørende det tidligere flyselskapet Lauda Air i nattemørket på Stansted lufthavn utenfor London 1. mars 2019.

Det var reisesiden Paddle Your Own Kanoo som omtalte saken først.

Den kvinnelige passasjeren ble ikke fysisk skadet under evakueringen, som etterforskere senere har beskrev som «kaotisk og treg», men hun ble etter hvert diagnostisert med PTSD som følge av ulykken, og mottar fortsatt behandling for dette.

Krevde erstatning

Kvinnen gikk til søksmål mot det nedlagte flyselskapet Lauda Air fordi hun mente at de hadde erstatningsansvar.

Flyselskapets advokater mente på sin side at selskapet kun har ansvar for fysisk skade og ikke for mental svekkelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer