Sommerferie:

Passmaskinen har havarert

Nå er det virkelig passtrøbbel for feriegjestene.

VENTETIDEN ØKER: Skal du bestille det nye passet? Da må du belage deg på enda lengre ventetid enn vanlig. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
VENTETIDEN ØKER: Skal du bestille det nye passet? Da må du belage deg på enda lengre ventetid enn vanlig. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Politidirektoratet bekrefter fredag ettermiddag at problemet med passmaskinen er ordnet.

——-

Som om ikke det er lang nok ventetid på å nye pass i sommer, så har et nytt og alvorlig problem dukket opp for politiet.

Maskinen som brukes for å produserer nye pass har havarert. Og det er uklart når problemet er løst.

Dette bekrefter Politidirektoratet overfor DinSide/Dagbladet.

Teknisk feil

Det var NRK Vestland som først omtalte at politiets leverandør for produsering av nye pass opplever problemer med maskinen som produserer passene.

Dermed risikerer nordmenn som skal til utlandet på ferie, og som må ha nytt pass, at de ikke får det nye passet i tide.

Dette kommer på toppen av flere uker lang ventetid ved mange av landets passkontor. Ved noen av dem er det ikke ledig tid før i midten av august.

Du kan sjekke situasjonen der du bor her.

Leter etter feilen

- Leverandøren som produserer pass for politiet opplever for tiden problemer med maskinen som produserer passene. Feilen ble avdekket tirsdag formiddag. Det er fortsatt mulig å søke om pass over hele landet, da denne feilen ikke påvirker politiets system for behandling av søknader, sier fungerende seksjonssjef i Politidirektoratet Frøy Løvåsdal, til DinSide/Dagbladet, og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer