Lange køer og tekniske problemer i passbestillingen:

Passtrøbbel - igjen

Det er rekordlang ventetid hvis du skal ha nytt pass. Dette må du gjøre.

Passkiosk: Passbestillingen gjennomføres ved slike automater, som også kalles passkiosk. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Passkiosk: Passbestillingen gjennomføres ved slike automater, som også kalles passkiosk. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I samme øyeblikk som statsminister Erna Solberg åpnet Norge, våknet også nordmenns reiselyst til utlandet. Antall passbestillinger doblet seg på kort tid.

Men det betyr også trøbbel for mange. For i løpet av det halvannet året med coronapandemi og «reiseforbud» har en rekke nordmenn opplevd at passet gikk ut på dato.

Og skal du bestille pass akkurat nå, kan det by på store utfordringer. For politiets automatiske passbestillingssystem sliter med tekniske problemer, og ved flere av landets passkontor er det ikke ledig time før om flere uker.

Teknisk feil

I sommer sviktet maskinen som produserer pass, og mange måtte vente ekstra lenge før passet var ferdig.

– Vi har noen tekniske problemer med timebestillingen på politiet.no, men leverandøren vår jobber med å rette feilen. Det er fortsatt mulig å bestille time over hele landet, men enkelte brukere kan oppleve ustabilitet ved timebestilling, sier fungerende seksjonsleder Unni Norum i Politidirektoratet til Dinside.

– Hvor omfattende er problemet?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer