Pattaya vil vekk fra sex-stempelet

Skal få en ansiktsløftning og bli mer familievennlig.

Foto: Wikimedia
Foto: Wikimedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pattaya har ikke det beste ryktet. Den thailandske strandbyen regnes for å være landets store sentrum for sexturisme. Men dette ønsker myndighetene å endre på.

Det er satt i gang flere prosjekter som i løpet av de neste ti årene skal løfte Pattaya til å bli en turistdestinasjon for fremtiden. Offisielt betyr dette at Pattaya skal bli mer miljøvennlig og bærekraftig, men det ligger i kortene at myndighetene ønsker å gjøre turistbyen mindre slibrig, skriver New York Times. I vår gikk politiet til aksjon og arresterte 60 personer for å selge sex.

Strengere regler

Planene går blant annet ut på å utvide stranden på kunstig vis, og å innføre strengere regler for dem som leier ut solsenger der, skriver Pattaya Daily News. I tillegg er det planlagt en monorail for å minske presset på det overbelastede veinettet, og det er søkt om penger til å bygge en lyntoglinje fra Pattaya til Bangkok.

På Tourism Thailands nettside kan man lese følgende: "Selv om Pattaya tidligere var kjent for sitt slibrige natteliv har lokale myndigheter i løpet av de siste årene forbedret kvaliteten på strendene og til en viss grad regenerert resortet til å bli en mer familievennlig destinasjon."

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer