Togstreik

- Påvirker alle tog

Over 100 tog blir påvirket av tirsdagens streik. Det fører til forsinkelser og innstillinger også i etterkant.

FULL STANS: Mellom klokka 11 og 13 i dag vil det bli full stans på alle togstrekinger over hele Østlandet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FULL STANS: Mellom klokka 11 og 13 i dag vil det bli full stans på alle togstrekinger over hele Østlandet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- For vår del er det rundt 100 avganger som blir helt, eller delvis påvirket av streiken.

Det sier kommunikasjonssjef i Vy, Gina Scholz til DinSide tirsdag morgen.

Mellom klokka 11 og 13 i dag er det varslet en politisk streik vedtatt av Fagforeningene Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) og Norsk Jernbaneforbund (NJF). Dette fører til full togstans på hele Østlandet, og ingen tog fra Vy, Flytoget, Goahead og SJ vil kjøre i denne perioden.

- Dette er en lovlig politisk streik som påvirker alle tog, uansett selskap. Vi har planlagt at når klokka nærmer seg 11, så vil togene kjøre til nærmeste stasjon. Der vil de bli stående de neste to timene, sier Scholz.

Ingen alternativer

Kommunikasjonssjefen anbefaler alle de reisende å sjekke reisen sin, før de eventuelt møter opp på toget.

- Det blir ikke satt opp alternativ transport, så man må eventuelt finne andre reisemåter selv. Jeg anbefaler også at kundene sjekker om det er mulighet for å få refundert billetten eller endre den. Dette kommer an på hva slags billett man har, forklarer Scholz.

Hun forteller at de skal prøve å få plass trafikken igjen så fort som mulig, etter at streiken er over.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer