Penger, mat og moro

Noen harde fakta om Aruba.

Publisert
Sist oppdatert

Beliggenhet

Aruba ligger i det sørlige Karibia, 2,5 timer fra Miami med fly, ni timer fra Amsterdam.

Postkortidyll og badeglede: Se bildene fra Arubas vannside her.

Fargesprakende og småharry fra Aruba

Språk

De offisielle språkene er papiamento og nederlandsk. Papiamento er et blandingsspråk utviklet fra de opprinnelige indianerspråkene Arawak, blandet med både nederlandsk, engelsk, portugisisk, fransk og spansk. Det er også påvirket av enkelte afrikanske språk. De fleste på Aruba snakker også spansk og engelsk siden øya lever av turisme, og får mange besøkende både fra Latin-Amerika og Nord-Amerika.

Klima

Klimaet er jevnt året rundt. Jevne vinder, lav luftfuktighet og snittemperatur i luften på 27-28 grader året rundt. Mangelen på nedbør sørger for et ørkenaktig landskap, og vannforsyningen besørges av et havavsaltingsannlegg. Aruba ligger utenfor orkanbeltet, og blir sjelden rammet av skikkelig karibisk uvær i form av ødeleggende stormer.

Innbyggere

I underkant av 100.000 innbyggere bor på Aruba.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer