Penger og priser på Cuba

Her er spørsmålene jeg fikk rundt penger og priser på Cuba:

Publisert

Her får du blant annet svar på hvordan det fungerer med kredittkort på Cuba! Skal du ha ut penger på kortet ditt må du belage deg på å stå i kø....

1: Kan jeg ta ut penger på mitt VISA eller MasterCard på Cuba?

-Ja, men det er en tungvint affære! I Havanna finnes det to steder hvor du kan ta ut penger på kredittkort. Vær oppmerksom på at det ikke finnes minibanker på Cuba – du må inn i en bank, og her betyr det lange køer!!! Den beste banken å gå i er den som ligger i Hotell Havanna Libre, midt i sentrum. Her finnes det flest skranker, dessuten har de en behagelig aircondition (en stor lettelse når ventetiden blir lang…)

2: Går det greit å betale med kredittkort i butikker?

-På de større turiststedene som i Varadero finnes det turistbutikker hvor du kan betale med kredittkort. Inne i Havanna går det helt greit å betale med kort på alle de større hotellene og restaurantene. Men går du på den lokale super’n (som gjerne også har et meget dårlig vareutvalg) nytter det ikke med kort. Selv om du spiser på en av Cubas mest fornemme restauranter skal du være klar over at det kan være greit å ha noen dollar til over i baklomma. Det er nemlig ikke sjelden at kredittkortmaskinene streiker. Manuelle løsninger har de sjelden, (merkelig nok).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer