Perlen blant de greske øyer

Santorini skuffer ikke deg som vil ha en romantisk start på sommeren.

Publisert
Sist oppdatert

- De ser ut som sukker strødd på kanten av en margarita. Hit skal jeg ta med min neste kjæreste og ha en fantastisk uke. Da trenger vi en god seng...

Vi er på vei til å forlate en av Europas kanskje mest forførende øyer, og reisefølget mitt, han har akkurat bedyret sin neste romantiske eskapade. Han virker overbevist nok, selv om jeg forteller ham at vi nok går glipp av det beste Santorini har å by på for en romantiker. Og da ikke bare en partner, men mer om det senere.

Tidlig på morgenen ankommer vi den greske øya ombord i cruiseskipet Splendour of the Seas. Det vi ser når vi aker oss trøtte ut på dekk, er virkelig et syn for greske guder.

- Fantastisk, storslagent, enestående, superlativene hagler over ripa fra passasjerene når de ser opp på den dramatiske Calderaen. Den halvmåneformede og røffe steinklippen som skinner i flere fargevarianter, med de akk så typiske, men vakre greske småhusene stødd øverst på kanten.

Skjønnheten og udyret

- Oh my gooood, I wonder how it became like this...

Noen amerikanske jenter som sitter i skyttelbåten vår på vei mot den lille havnen Athinios i bunnen av klippeveggen, undrer seg. Hadde de vært av det skvetne slaget og opplest på historien til den lille greske perlen, hadde de kanskje vært litt bekymret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer