Feriepenger fra Nav

Permittert eller mistet jobben under corona?

Se hva reglene er for å få feriepenger fra Nav i sommer.

FERIEPENGER: Forslaget om hvordan feriepenger skal utbetales til de som har mistet jobben under corona, er nå klart. Foto: NTB
FERIEPENGER: Forslaget om hvordan feriepenger skal utbetales til de som har mistet jobben under corona, er nå klart. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I februar i år vedtok Stortinget at de som er permittert eller arbeidsledige under coronapandemien skal få feriepenger sommeren 2021.

Dermed ble det opp til departementet å komme med et forslag om hvordan reglene skulle være for disse. Feriepenger for dagpenger ble nemlig fjernet i 2015.

Fredag før påske var forslaget klart. Her kan du lese mer om hvordan det vil slå ut for deg dersom du har vært uten jobb under corona.

Og pengene kan komme før sommeren.

Disse får feriepenger av dagpenger

Feriepenger av dagpenger er en midlertidig ordning. Ifølge FriFagbevegelse er forslaget en stortingsproposisjon som skal behandles av en komité på Stortinget før den skal stemmes over i Stortinget. Deretter skal regjeringa gi Nav beskjed om hvordan dette konkret skal gjennomføres.

Det er foreslått to hovedkrav for å oppfylle retten til feriepenger på dagpenger i sommer:

  • Du må ha mottatt dagpenger i perioden april til desember 2020.
  • Du må ha mottatt dagpenger minst åtte uker i denne perioden.

Arbeids- og sosialdepartementet skriver i sin stortingsproposisjon at de foreslår at beregningsperioden for utbetaling i 2021 settes til april-desember 2020, og at utbetalingen gis til dem som har mottatt dagpenger minst åtte uker i beregningsperioden. De åtte ukene er basert på at ordningen med ferietillegg til dagpenger, som gjaldt fram til 2015, var begrenset til å omfatte dem som hadde mottatt dagpenger i minst åtte uker året før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer