Phuket får "fyllesenter" der turister kan sove ut rusen

Overstadig berusede utlendinger er blitt et problem.

Nattlivet i Patong er viden kjent. Foto: Wikimedia Commons
Nattlivet i Patong er viden kjent. Foto: Wikimedia Commons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alle turister i Thailand som oppfører seg like ordentlig. Det merkes særlig i Phuket. Nå ønsker lokale myndigheter å opprette et "fyllesenter" i Patong, der sterkt berusede turister kan bringes for å sove ut rusen.

Ideen ble presentert for konsuler fra 16 land, deriblant Norge, Tyskland, Storbritannia og Russland. Bakgrunnen er at fulle turister skaper utrygge situasjoner både for seg selv, andre turister og lokalbefolkningen.

For å få bukt med problemene fulle turister skaper, vil det altså opprettes et "fyllesenter" der de kan holdes inntil de er edru.

- Dette gjør at vi slipper å ta dem med til politistasjonen, sa Phukets viseguvernør Smith Palawatvichai ifølge Phuket Gazette.

Den tyske konsulen Dirk Naumann ba på sin side thailandsk politi være mer forståelsesfulle overfor fulle tyskere som banner mot dem. Han sa at folk fra Vesten ikke har samme respekten for politiet som thailendere.

En representant fra politiet sa at de så langt det er mulig behandler fulle turister forståelsesfullt, men at kan oppstå situasjoner der politiet må bruke makt for å kontrollere utagerende turister, som gjerne er mye større enn de thailandske politimennene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.