Phuket topper ulykkesstatistikken

Ferieparadisets veier regnes blant Thailands farligste.

Foto: Million Matthieu
Foto: Million Matthieu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Phuket er en av topp fem provinser i Thailand med flest trafikkulykker. Det konstaterte Phukets provinsielle politimester Chalit Tinthanee til Phuket Gazette.

Tall fra sykehusene i provinsen viser at det i 2008 forekom 13.840 ulykker og 136 dødsfall som følge av trafikkulykker. Det reelle tallet er enda høyere, da tall fra de tre private sykehusene i Phuket ikke er medregnet.

Hver dag skjer det rundt 34 ulykker, og hver måned mister 15 personer livet.

Ifølge politimesteren er det tre hovedgrunner til de mange ulykkene: dårlig veistandard, kjøretøy i dårlig forfatning, og sjåførenes oppførsel i trafikken.

Det er spesielt liten respekt for trafikklys, og tut og kjør-holdning i kryss uten lys som skaper farlige situasjoner.

Vær oppmerksom, bruk refleks

Thailand, og Phuket, er populære reisemål for nordmenn. Europeiske Reiseforsikring får hver uke melding om nordmenn som er kommet ut for en trafikkulykke på ferie, og veldig mange av disse skjer i Asia. Derfor anbefaler forsikringsselskapet at du bruker refleks.

Phukets beste strender

- Fotgjengere er jevnt over vanskelig å se, både fordi det kan være dårlig belysning, men vel som mye fordi thailendere ikke regner med fotgjengere i trafikken. Det er bilen og motorsyklene som "ruler" eller har fortrinnsrett, og det stoppes ikke foran fotgjengerfelt, sa Mai Ellegaard, leder for Europeiskes Asia-kontor i Bangkok i saken Meies ned på ferie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer