Phuket vil bli luksusparadis

Phuket (NTB-AFP): Phukets postkort-perfekte strender var en gang en magnet for ryggsekkturister. Nå er den thailandske øya i ferd med å bli ett av Asias viktigste luksusreisemål, ikke minst for båtfolk.

Publisert
Sist oppdatert

Phuket har i mange år vært selve juvelen i Thailands turistindustri, og vil i år få besøk av anslagsvis fem millioner turister. Det er en tredel av det totale antall turister som reiser til Thailand.

Fortsatt er det flust av steder der ryggsekkturistene kan tråkke i vei. Men de siste årene har myndighetene på øya satset på å bygge ut infrastrukturen for å bli et mer luksuriøst feriemål og lokke til seg mer fasjonable reisende.

I tillegg til golfanlegg, dykkerekspedisjoner og luksusspa, er seiling blitt en viktig del av Phukets turiststrategi.

Luksusyachter

- Øya har fem båthavner og til sammen 800 båtplasser, i tillegg til 200 spesialbutikker, sier Andy Dowden til nyhetsbyrået AFP. Han er grunnlegger av Phuket International Marine Expo, en messe for store luksusyachter og seilbåter.

Dowden kom til Phuket for 20 år siden med sin egen seilbåt, og startet kort tid etterpå et firma som organiserte charterturer med båter. Siden da har Thailand ifølge Dowden blitt det viktigste markedet for vannsport i Asia og har til og med passert Singapore.

Thailandske myndigheter støtter aktivt utviklingen, blant annet gjennom å senke skattene på importerte yachter. Resultatet av det er, hvis vi skal tro Dowden, at Phuket nå har 15 charterselskaper med en flåte på til sammen 150 båter.

Kvalitetsturister

Turisme er fortsatt en av Thailands viktigste inntektskilder. Ifølge landets turistmyndigheter (TATT) ble 2007 et rekordår for turistindustrien. 14,8 millioner turister la igjen 547,5 milliarder baht, eller 98 milliarder kroner.

Og sjefen for TATT, Phornsiri Manoharn, spår at 2008 vil bli et enda bedre år for turistindustrien. Hun håper at stadig flere av turistene vil bruke enda mer penger.

- TATT vil sette søkelyset på kvalitetsturister og nisjemarkeder, sier hun til AFP. (©NTB)

Hege.Pauline.Hovig@ntb.no


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer