Pillen som holder orden på døgnet

Pillen som hjelper deg når døgnet snus på hodet. Verdens første jet-lag pille.

Vanligvis vil døgnrytmen forstyrres langt mer ved reiser mot øst, mot solen, enn mot vest - illustrasjonsfoto Foto: Colourbox.com
Vanligvis vil døgnrytmen forstyrres langt mer ved reiser mot øst, mot solen, enn mot vest - illustrasjonsfoto Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste som har reist gjennom tidssoner vet hvordan det kjennes å være døgnvill. Jo flere tidssoner som passeres, desto større blir plagene.

Disse inkluderer innsovingsvansker, urolig søvn, tretthet på dagtid, mageproblemer og nedsatt prestasjonsnivå.

En pille som stimulerer sentralnervesystemet, kan hjelpe passasjerer å holde seg våkne og dermed gjøre dem bedre i stand til å takle tidsforskjellen.

12 tips som gir deg energien tilbakeDropp mat – unngå jet-lag

Nyheten er at denne pillen finnes alt! Nuvigil selges allerede i enkelte land, og hjelper blant annet skiftarbeidere med å holde seg våkne gjennom natten, skriver Daily Mail.

Resultatene av en ny klinisk studie antyder at passasjerer også kan ha god nytte av pillen, og være i bedre stand til å takle lange flyreiser og forstyrret døgnrytme.

Andre eksperter: Jet-lag medisin virker ikke!

Tok pillen på flyet

Studien på over 400 frivillige som fløy fra USA til Frankrike, viser at de som tok pillen like etter de boardet flyet var langt mer våkne etter reisen enn dem som ikke tok pillen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer