Pilot nektet å lande

En KLM-flight på vei til Hyderabad sør i India fra Amsterdam, fløy forbi destinasjonen sin og over hele India fordi piloten ikke var klar over at det var en ny flyplass der.

Publisert
Sist oppdatert

Forvirringen oppstod bare noen timer etter at Rajiv Gandhi International Airport i utkanten av Hyderabad åpnet lørdag kveld forrige uke, melder Times of India.

Piloten fløy først mot Hyderabad sin gamle flyplass, da han ble fortalt av flygeledere at flyplassen hadde blitt stengt.

- Hva er det?, uttalte han da flygelederne dirigerte ham til den nye flyplassen.

Så fløy han istedenfor først til New Delhi, hvor han ble nektet å lande før turen gikk videre til Mumbai.

Språkproblemer i lufta: Seeking premission to land! - Huh?

Flyet hadde 230 turistsetepassasjerer og 13 personer i businessklasse ombord da det nærmet seg Hyderabad klokken 01:45 mandag morgen. Flyet var videre beregnet å fly ut av Hyderabad klokken 03:35 med mer enn 230 passasjerer.

The Times of India siterer en anonym kilde som sier at KLM-piloten var tilbakeholden med å lande på Hyderabads nye flyplass fordi hovedkvarteret i Amsterdam ikke hadde mottatt noe melding om at den gamle flyplassen var stengt.

Hyderabads nye flyplass har kostet mer enn 600 millioner dollar å bygge, og åpnet etter en ukes forsinkelse på grunn av at flyselskaper ba om mer tid til å flytte over utstyr til de nye fasilitetene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer