Piloter bekymret for sikkerheten

Får ikke ekstra drivstoff uten svært god grunn.

Publisert
Sist oppdatert

Ryanairs piloter er opprørte over selskapets nye regler for påfylling av ekstra drivstoff, og frykter at sikkerheten vil bli dårligere. Det skriver The Sunday Times.

I et memo sendt ut til sine piloter, forklarer Ryanair de nye reglene som bare tillater piloter å ta med 300 kg ekstra drivstoff på flightene. I memoet lister Ryanair opp forskjellige grunner som ikke blir godtatt når piloten ønsker mer drivstoff enn de tilmålte 300 kg.

Ifølge The Sunday Times er Ryanairs piloter opprørte over de nye reglene, og mener at de går ut over sikkerheten. Ifølge avisen holder 300 kg ekstra drivstoff til å holde et Boeing 737-fly i lufta i omtrent fire minutter ekstra. Grunnen til at selskapet innfører strengere regler for påfylling av ekstra drivstoff, er de høye drivstoffprisene.

I memoet understreker Ryanair overfor sine piloter at å be om ekstra drivstoff utover de 300 kg, bare skal skje unntaksvis.

Les også: Hvor mye tåler et fly?

Skal ha 30 minutter ekstra flytid

Luftfartstilsynet i Norge påpeker at det finnes et regelverk som sier at et fly skal ha med seg drivstoff nok til å fly i 30 minutter lenger enn flyturen er regnet ut til å vare. I tilfeller der flyet ikke har drivstoff nok til de ekstra 30 minuttene når flyturen er over, skal det rapporteres om mayday, og hendelsen skal i etterkant innrapporteres til Luftfartstilsynet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer