Pipefrie sko for flyturen

Med metallfrie sko slipper du å lufte sure tær i flyplassens sikkerhetskontroll.

Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje med gru opplevd det, å måtte vippe av klamme sko i flyplassens sikkerhetsskontroll. Sko som etter en lang dags ferd avdekker to sett dampende sure tær, og kanskje også noen pinlig tynnslitte sokker. Her er tipsene som kan sikre deg pipefrie undersåtter.

Hersens metall

Skoselgere DinSide har snakket med, sier det er svært mange spørsmål etter sko uten metall nå, spesielt fra forretningsmenn som trenger sko til dress for korte turer, og fra flyplassansatte som passerer sikkerhetskontrollene flere ganger daglig.

Mange sko, som penere herresko og høyhælte damesko, er utstyrt med stålgelenk. Da er man garantert krav om å ta av fottøyet.

Klare svar er vanskelige å få

Mange skoleverandører DinSide har snakket med, sliter med å kunne gi helt klare svar på hvilke sko som inneholder metall og hvilke som er flyplass-sikre, mens andre har gode kjøpetips klare.

>> SE BILDER av noen av de pipefrie skoene

- Det blir mer og mer bruk av plast og andre syntetiske materialer i stedet for stålgelenk. Veldig få av våre sko, om noen, har stålgelenk. Grønne gummistøvler er ett unntak, forteller Ivar Wold, markedsdirektør i Viking Fottøy AS til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer