Pirater herjer i Indonesia!

Pirater, bandittene til sjøs, herjer som aldri før - verst er det i farvannene rundt Indonesia.

Publisert

Du trodde kanskje at pirattiden var over, at sjørøveri kun var fantasi og oppspinn fra gamle tider. Tro om igjen - i følge International Maritime Bureau (IMB) herjer sjørøverne som aldri før, og aller verst er det rundt Indonesia.

Her styrer du klar!

I følge IMB er farvannene rundt Indonesia verdens mest utsatte for piratvirksomhet. På verdensbasis rapporteres det om en økning av piratangrep på hele 40 prosent - 25 prosent av disse angrepene skjedde rundt kysten av Indonesia. Særlig utsatt er områdene rundt Tangon, Samarinda, Merak og Jakarta samt Malakka Stredet.

Rapporten utstedt av IMB viser også at bruk av våpen blir stadig mer frekvent.

- Moderne sjørøveri er voldelig, blodig og hensynsløst. At det skjer til sjøs gjør situasjonen enda mer traumatisk, siden offeret er isolert og ofte forsvarsløst, sier visepresident i IMB Jayant Abhyankar i en pressemelding.

Egen oppdatert nettside

Forholdene i Sørøst Asia har etter hvert blitt så ille at IMB har lansert en egen nettside med oversikt over piratvirksomhet og angrep. Siden oppdateres hver uke. I følge siste oppdatering ble tre båter bordet og ranet av pirater rundt Indonesia i løpet av tre dager. Piratsiden finner du her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer