Turister i Norge

- Piratkjøring er blitt et problem

De siste årene har det blitt flere som kjører turister ulovlig ved populære vestlandske reisemål som Flåm og Gudvangen.

POPULÆRT: Stadig flere velger persontransport uten løyve, når de skal oppleve vestlandsnaturen - som her, fra Trollstigen. Foto: Redaksjonen
POPULÆRT: Stadig flere velger persontransport uten løyve, når de skal oppleve vestlandsnaturen - som her, fra Trollstigen. Foto: Redaksjonen Vis mer
Publisert

Flere ganger i sommer har kontroller i Sogn avslørt biler eid av norske og utenlandske firmaer som driver persontransport uten løyve, skriver Bergens Tidende.

– Dette er et økende problem. Målet er ikke å anmelde flest mulig, men at folk skal følge lover og regler, sier kontrollør Jan Ove Bjørgum.

Avisen skriver at turistene finner turselskaper på nettsider som Tripadvisor og avtaler private turer.

Kreves løyve uansett

– Sjåføren sier gjerne at han kjører venner og slektninger, men vi ser at det er asiatiske passasjerer som går igjen, forteller Bjørgum. Han sier bilene ofte ikke er større enn at de kan kjøres med førerkort for personbil. Men det kreves likevel løyve for virksomheten.

– Ulovlig virksomhet hører ikke hjemme i noen næringer, heller ikke vår. Det tar vi sterk avstand fra, sier reiselivsdirektør Anders Nyland i Bergen, som er kjent med problemet.

– Det handler om å ivareta turisters sikkerhet, om redelig økonomi, og at de som kommer hit skal være trygge på at de tilbys lovlige produkter i Bergen, sier Nyland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer