Pirrende flypupper

Flytur med pupper i fokus - only in America.

Hooters Air fronter sine fordeler ...
Hooters Air fronter sine fordeler ... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mikroselskapet Hooters Air flyr bare til fire destinasjoner, men får likevel oppmerksomhet som andre transportbedrifter bare kan drømme om. Og hvorfor det? Jo, se navnet og antrekket til flyvertinnene - da forstår du nok.

Skroll ned for mer.

Noe å se på

Nå er det faktisk ikke slik at hooter-damene egentlig er flyvertinner om bord på rutene som går mellom partybyen Myrtle Beach i Sør-Carolina, og henholdsvis Newark, Atlanta og Baltimore. De skal veksle mellom å servere på Hooters-restaurantene i Myrtle Beack, og delta om bord på flyselskapets turer. De har ingen flyvertinnetrening, og fungerer først og fremst som underholdere for passasjerene selskapet håper å lokke til seg med en av bransjens mest banale konsepter; lettkledte damer og lave priser.

Men banale konsepter kan selvsagt vise seg å fungere - i USA er konkurransen i lufta sterk, og kampen om passasjerer og oppmerksomhet stor. Damer med velformede fordeler på flyet kan derfor være akkurat riktig medisin for å holde et nystartet selskap i lufta.

Hooters Air holder seg i lavprismarkedet.
Hooters Air holder seg i lavprismarkedet. Vis mer

Pinlig?

Ville du syns det var pinlig å fly med et slikt selskap? (Avsluttet)
NEI(82%) 4695
JA(10%) 557
Litt ...(8%) 479
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Pupper med historie

Prisene for å fly med de hvit-orange flyene starter på 99 dollar per vei (737 kroner), og foreløpig skal det være godt med plass i følge en reportasje i Washington Post.

Hooters Air fløy sin første rute i mars i år, og var fra 6. juni i regulær drift på de tre rutene mellom Myrtle Beach og Newark, Atlanta og Baltimore. Navnet og opprinnelsen er imidlertid fra en restaurantkjede med mer enn 330 filialer, først og fremst i USA og Canada, men også internasjonalt. Første filial åpnet i Florida i 1983, og har nå 20.000 ansatte, hvorav 15.000 er såkalte Hooters Girls. Selv om kjeden hevder at navnet kommer fra uglen i logoen, spiller det nok for de fleste mer på de to fordelene som hver av restaurantens kvinnelige ansatte har. Fordeler som ytterligere fremheves av arbeidsantrekket - mikrosinglet akkompagnert av knøtteshorts og joggesko. Og med 70 prosent mannlige gjester, er det vel liten tvil om hvem som er målgruppen.

Ikke her hjemme

Selv om Fred. Olsen tidligere har gjort det klart at utseendet på flyvertinnene er grunnen til at SAS sliter, tror vi neppe et Hooters-lignende konsept vil få luft under vingene i Norge. Her har vi heldigvise et likestillingsombud ...

Mer lavprisfly

 • Bortgjemte billigbilletter

 • Guide til billigfly

 • Ryanair villeder
 • Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer