Piskeslag, pasjon og prosesjon

PÅSKEFEST: Piskeslag, prosesjon, pasjon. Påsken feires med innlevelse og tårer, se hvor i verden du kan oppleve de vakreste ritualene.

Publisert
Sist oppdatert

- Una cerveca, por favor!

Det lukter stivelse, smult, parfyme og hvitløk i de små Málaga-gatene. Og øl. Folk har trukket i splitter nytt: skarpt skårede drakter og andalusisk inspirerte sjal til mor, kjoler med broderte bærestykker til datteren og en virkelig proper dress til far. Vannkjemmet hår på dem som har slips. Det spares ikke mye på tid og familiebudsjettet når folk skal flanere i byen under de veldige påskeprosesjonene i Andalucía, Spania. Og overalt prøver turistene som tar for seg den tidlige andalusiske vårvarmen i shorts og sandaler, å få et et glimt av de melankolske flåtene. Men det er aldri så høytidelig at man ikke kan løse opp stemningen med en kald øl.

>>Påskefeiring i Spania

>> Påskefeiring i resten av verden

Slipp fangene fri

Den spanske påskefeiringen antar veldige proposjoner. I Málaga, Elche, Valladolid, Cádiz, Córdoba, Salamanca, Zamora, León og en rekke andre byer markeres påskedagene med sørgeprosesjoner med naturtro figurer av Jomfru Maria og Jesus. Prosesjonene gjenskaper Jesus' ferd langs Via Dolorosa til Golgata.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer