Plankeløs vintermoro

For de fleste nordmenn er snø og vinter er ensbetydende med ski. Vi er jo tross alt født med en på hver fot. Men snø og vintermoro er jo så mye mer. Her er den ultimate guiden til vintermoro - helt uten ski.

Publisert
Sist oppdatert

På stumpen

Oslo har Korketrekkeren og Bergen har Fløyfjellet. Du kan skli ned begge på stumpen. Vi snakker om aking, så klart. Gjerne med solbærtoddy på termosen eller 'en lille en' på innerlommen.

Aking er nemlig ikke bare forbeholdt de uskyldige små. Det blir mer og mer populært for voksne å ta seg en tur i akebakken på kveldstid, og stadig flere skisentre tilbyr heishaik opp i akebakken for hele familien.

At akesporten er populær er det liten tvil om. Du kan skli ned en bakke på et rumpeakebrett eller oppklippete søppelsekker eller kanskje du velger litt mer tradisjonelle trekjelker med stålmeier, eller snowracere. Hvem vet. Gøy, er det iallefall.

Airboard er kanskje vinterens råeste nyhet. Du ligger på magen, med hodet først og svinger ved å legge tyngden fra side til side. Hoppe kan du også gjøre, så lenge du kan holde deg fast. Som navnet tilsier, er dette nesten som å ake ned fjellsiden på en airbag. Du kan blant annet leie slike på Skeikampen.

Gocart-kjelken er en annen råtass av et akebrett. På Skeikampen skisenter tar gocartkjelkene over bakken når skikjørerne drar hjem. Bremsene og snøen avgjør farten og med hjelm og hodelykt skulle du være vel forbredt!! Du kan leie både enkle og doble gocart-kjelker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer