Plankeløs vintermoro

For de fleste nordmenn er snø og vinter er ensbetydende med ski. Vi er jo tross alt født med en på hver fot. Men snø og vintermoro er jo så mye mer. Her er den ultimate guiden til vintermoro - helt uten ski.

Publisert
Sist oppdatert
Plankeløs vintermoro


På stumpen

Oslo har Korketrekkeren og Bergen har Fløyfjellet. Du kan skli ned begge på stumpen. Vi snakker om aking, så klart. Gjerne med solbærtoddy på termosen eller 'en lille en' på innerlommen.

Aking er nemlig ikke bare forbeholdt de uskyldige små. Det blir mer og mer populært for voksne å ta seg en tur i akebakken på kveldstid, og stadig flere skisentre tilbyr heishaik opp i akebakken for hele familien.

At akesporten er populær er det liten tvil om. Du kan skli ned en bakke på et rumpeakebrett eller oppklippete søppelsekker eller kanskje du velger litt mer tradisjonelle trekjelker med stålmeier, eller snowracere. Hvem vet. Gøy, er det iallefall.

Airboard er kanskje vinterens råeste nyhet. Du ligger på magen, med hodet først og svinger ved å legge tyngden fra side til side. Hoppe kan du også gjøre, så lenge du kan holde deg fast. Som navnet tilsier, er dette nesten som å ake ned fjellsiden på en airbag. Du kan blant annet leie slike på Skeikampen.

Gocart-kjelken er en annen råtass av et akebrett. På Skeikampen skisenter tar gocartkjelkene over bakken når skikjørerne drar hjem. Bremsene og snøen avgjør farten og med hjelm og hodelykt skulle du være vel forbredt!! Du kan leie både enkle og doble gocart-kjelker.

Hundreogfemti hestekrefter og like mange tusen kroner mellom beina - snøscooterkjøring må være den ultimate opplevelsen for friskuser med sans for fart, spenning og vind i håret. Vi har prøvd på Hemsedal.

Mer vintermoro

Det er mye moro i riktig fottøy. Hva kan du lese om her.

Det er ingen grunn til å pakke ned hestekreftene for vinteren. Våre firbente-, firehjulete- og tobeltete venner går ikke i hi.

Du skal ha respekt for isen - det er viktig å vite at den er trygg, men når den er det - er det ikke måte på hvor mye moro man kan ha.

Bor det en liten snøkunstner i deg? Her er to lekne snøelefanter fra Sapporo.
Bor det en liten snøkunstner i deg? Her er to lekne snøelefanter fra Sapporo. Vis mer


Barneleker og barnestreker

Ellers er det bare fantasien som setter grenser. Hvorfor ikke prøve seg som isskulptør? Eller snøskulptør? Hvorfor ikke ta med seg fotballen eller badmintonsettet ut i snøen? En god gammeldags snøballkrig skal man heller ikke kimse av. Her har du sjansen til å dynke den grinete naboen under vennskapens fane. Det er bare din egen fantasi som setter grenser.

Møter du veggen, kan du alltids kontakte et eventbyrå. Det er ikke måte på hvor mange sjeler som klekker ut fiffige ting en kan gjøre privat eller på firmatur, og det skorter heller ikke på ideer og prosjekter, har du midler til å gjennomføre. Du kan ha kokkekamp i det fri eller kjempe mot familie og venner i "61 grader nord". Merk: De fleste aktivitetene er ofte beregnet på grupper, så her gjelder det å tromme sammen familie og venner.

Og heldigvis blir en aldri for gammel til å lage snømenn og snølykter - og det blir aldri for mange engler i snøen.

Fremdeles ikke overbevist?

Billige heiskort, mange heiser, flust med løyper, alpin, telemark og snowboard. Det er noe for enhver smak i vårt langstrakte land - og vi er jo tross alt født med ski på beina, eller hva? Her er DinSides ultimate guide til norske skianlegg.

Eksterne lenker:
Airboards nettsider
Skeikampen skisenter
Sled Dogs nettsider
Geilo Hestesenters vinterprogram
Norske Opplevelser
Play on Ice isklatrefestival
Hafjell Skisenter
Vinteraktiviteter fra Brandheia Villmarksleir
Aktiviteter.net - en oversikt

Noen ganger lager naturen sine egne kunstverk. Da er det bare å lene seg tilbake å nyte. Foto: Reidar Valberg Foto: Reidar Valberg
Noen ganger lager naturen sine egne kunstverk. Da er det bare å lene seg tilbake å nyte. Foto: Reidar Valberg Foto: Reidar Valberg Vis mer


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer