Planlegg ferieåret 2008

Det er lurt å begynne å tenke årets ferier nå. Se når feriene faller i år, og les våre ferietips.

Publisert
Sist oppdatert
136 fridager i 2008


Kvapp du til da ringeklokken røsket deg ut av din dypeste søvn til første arbeidsdag etter juleferien? Kjenner du at en aldri så liten post-ferie depresjon sniker seg på?

Ikke fortvil! Vi er inne i et nytt år, og foran deg har du minst 25 blanke og ubrukte feriedager du kan fylle med hva du vil!

Legg til syv helligdager, og 104 lørdager og søndager, så sitter du igjen med i hvert fall 136 fridager i 2008!

Det gjelder selvsagt å planlegge litt på forhånd, dersom du ønsker å få mest mulig ut av de dyrebare feriedagene dine.

Snart vinterferie

Neste runde med skoleferie er vinterferien, som de fleste fylker har lagt til uke 8, altså fra 18. til 24. februar. Noen fylker har valgt uke 7 eller 9. Nordland drøyer det til uken før påske, og dermed får alle skolebarn der en god og lang toukers ferie.

Helligdager og langhelger

Påsken - vil du ha fri hele påskeuken, må du spare tre fridager til dette.

1. mai helg - 1. mai faller på en torsdag, så tar du en fridag fredag 2. mai, får du en langhelg.

Pinsen - Vil du ha en ekstra fridag, kan du ta fri fredag 9. mai, eller tirsdag 13. mai.

Juleferien - Julaften faller på en onsdag. Vil du ha fri hele romjulen, må du ta fri 2 1/2 dager. 3 dager hvis du vil ha hele julaften fri, også.


Lurer du på når det er skoleferie? Sjekk vår ferieoversikt

Har du tenkt deg på sydentur eller på storbyferie i perioden det er vinterferie, bør du være kjapp med å bestille. De billigste turene og flybillettene er nok revet vekk for lenge siden. Har du imidlertid mer lyst til å tilbringe vinterferien på fjellet med ski på bena, har du fortsatt mange muligheter. Vår erfaring viser at selv rett oppunder ferien er det mulig å få leid hytter, leiligheter eller hotellrom på selv de mest populære skisentrene som Trysil, Hemsedal eller Gaustablikk.

Er det dette som er din påskedrøm? Foto: Peter Hostermann
Er det dette som er din påskedrøm? Foto: Peter Hostermann Vis mer


Påsken

I 2008 faller Palmesøndag på 16. mars, og selve påskehelgen begynner torsdag 20. mars. Alle fylkene har lagt skolepåskeferien til uke 12, og dermed begynner påskeferien for de fleste fredag 14. mars, og varer til mandag 24. mars (noen skoler tar også fri tirsdagen). Vil du ha ferie hele påskeuken, må du som vanlig bruke tre fridager på dette.

Igjen, de rimeligste reisene til utlandet i påskeferien er nok borte allerede, men du har fortsatt sjansen hvis du bestiller noe nå. Vanligvis er det større press på hytter, leiligheter og hotellrom på fjellet i påskeferien, fordi alle har fri i denne høytiden, men bestiller du noe nå, burde du ha mulighet til å finne noe som passer.

Maifri

Mai måned er som regel en fin måned, ikke minst på grunn av de mange ekstra fridagene som kommer. Men i år blir vi snytt for to fridager. Kristi Himmelfartsdag faller nemlig på torsdag 1. mai. Uansett, det er nok mange som velger å ta fri fredag 2. mai for å kunne ta en langhelg, så vil du reise bort på storbyferie denne helgen, bør du bestille flybillettene i god tid.

Allerede helgen etter er det pinse, og 2. pinsedag faller på mandag 12. mai. Igjen - vil du reise utenlands denne helgen, bør du planlegge i god tid.

Men vi blir snytt for enda en fridag i 2008. 17. mai faller nemlig på en lørdag. Dermed blir det to mindre fridager enn vi vanligvis har denne våren.

Sommerferien

Sommerferien begynner fredag 20. juni for de fleste skolebarn. Noen har ferie fra onsdagen eller torsdagen før, mens skolene i Sør-Trøndelag holder det gående helt til torsdag 26. juni. Fellesferien er som alltid de tre siste ukene i juli, altså uke 29-31, eller fra fredag 11. juli til søndag 3. august.

DinSide Reises ferieforslag

Dette halvåret er perioden vi har mest fri og feriedager. Her er våre tips til hva du kan finne på i feriene før sommeren er her i juni:

Vinterferien

Har du tenkt å ta deg en uke fri i vinter, eller kanskje bare en langhelg? Her er våre forslag til ferier:

 • Skiferie i Norge - som regel supre forhold i februar og mars. Finn skisenteret som passer deg på www.skiinfo.no.
 • Storbyhelg i Stockholm - ta toget gjennom de dype svenske skoger til Stockholm for en miljøvennlig langhelg, og få med deg byen ved vannet på vinterstid. Er du heldig, kan du gå på skøyter, en populær fritidssyssel for stockholmere vinterstid. Les mer om Stockholm her.
 • Spahelg - blir vinteren for lang, kan du glemme deg bort på et spa. Mange spahotell har kampanjer i januar/februar, som normalt er lavsesong. Se oversikt over norske spa her. Vil du ha ekstra mye spa for pengene, kan du dra til Sverige. 100 SEK koster nemlig bare 84 NOK nå. Se oversikt over svenske spa her.

  Påskeferie

  Om du tar du deg fri hele påskeferien, eller nøyer deg med helligdagene, kan du få deg en finfin ferie i mars. Her er noen forslag:

  Langrenn fra hytte til hytte - den klassiske påskeferien der du går på ski mellom forskjellige DNT-hytter. DNT lover at det er plass til alle på alle hyttene, men hvis du vil sikre deg en skikkelig sengeplass, bør du bestille på forhånd. Få hjelp til planleggingen på DNTs nettsider.
  Afterski og påskeegg - blir bortoverski for kjedelig, er det greit å vite at i påsken er det full rulle ved de fleste skisentre i Norge. Bare husk at de beste hyttene og leilighetene blir leid ut raskt i påskens helligdager. Gå til www.skiinfo.no for en oversikt over skistedene.
  Ta sommeren på forskudd - når mars kommer er du kanskje lei hele vinteren, og vil helst komme deg til varmen. Du kan regne med at de billigste sydenturene allerede er revet vekk, men det er fortsatt ledige sydenturer i påsken. Regn med å betale fra 4.000 kroner per person for en ukestur.
  Danmarkstur - ta båten til Jylland og tilbring påsken på en av de mange hyggelige kroene som finnes over hele halvøya. Skal du på tur med familien? Da må vi nevne at Legoland åpner for sesongen lørdag 15. mars, altså når påskeferien begynner. Finn en dansk kro på nettsiden Danske Kroer & Hoteller.

  1. mai-helgen/Pinsehelgen

  Dersom du ikke skal tilbringe disse helgene på å gjøre i stand hagen til sommeren (eller dersom du ikke har noen hage å stelle), har vi disse fine forslagene:

  Svenner fyr er et av overnattingsfyrene du kan leie. Foto: Kystkulturlosen
  Svenner fyr er et av overnattingsfyrene du kan leie. Foto: Kystkulturlosen Vis mer


  Københavntur - ta deg en helg i Kongens by. I mai har våren kommet for fullt til København, og uteserveringen i Nyhavn har vært i gang i ukesvis allerede. Rusle nedover Strøget, eller ta deg en tur i Tivoli. Trenger du mer inspirasjon? Sjekk Storbyguide fra København og Full pakke CPH.
  Kystferie - få en forsmak på den norske sommeren og ta en helg på sørlandskysten. De sørlandske kystperlene er ikke bare verdt besøket midt i juli. Er du interessert i båt? 1. maihelgen arrangeres Sørlandets Båtmesse i Arendal. For mer inspirasjon, sjekk ut nettsiden Sørlandet.com
  Ferie på fyret - ta en helg helt utenom det vanlige, og overnatt på et fyr. Det koster ikke mye, og du kan ta med deg hele familien eller vennegjengen. Overnattingsfyrene ligger spredt over hele landet. Finn et fyr for deg på nettsiden Fyropplevelser.

  Trenger du inspirasjon til sommerferien? Følg med, i neste uke presenterer DinSide Reise sine sommerferietips.


 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer