Planlegg neste ferie

Sjekk når det er minst press på flybilletter og sydenturer.

Publisert
Sist oppdatert

I dag begynner de aller fleste skolebarn og -ungdom på skolen etter åtte ukers ferie. Enten du har barn i skolen selv eller ikke, er det greit å vite når skolene i din landsdel har ferie.

Hvorfor? Fordi det er ekstra press på flybilletter og sydenturer i skoleferiene. Skal du reise avgårde med familien i høst- eller vinterferien, bør du være tidlig ute for å sikre deg de billigste prisene.

Har du ingen skolebarn å planlegge ferie for, er det greit å vite hvilke tidspunkt du ikke bør planlegge ferieturen.

I tillegg har vi langhelgene i mai og juni, som er popul'ære tidspunkt å reise bort. Lyst på en tur til new York neste pinsehelg? Da bør du begynne å lete etter flybilletter nå. Det er garantert flere som tenker som deg, og dermed forsvinner de billigste flybillettene raskt.

Høst- og vinterferien

I skoleåret 2008/2009, legger de fleste østlandsfylker skolenes vinterferie til uke 40, altså 29 september til 3. oktober.

Det samme gjelder vinterferien. Østlendingene tar den i uke 8, 16. til 20. februar.

Alle fylkene har valgt enten uke 40 eller 41 for høstferien, mens vinterferien er lagt til uke 8, 9 eller 10.

Se når fylkene har skoleferie i tabellen under.

Lang juleferie med få feriedager

Julen faller veldig heldig i år. Julaften er på en onsdag, noe som gjør at du som vil ha fri fra jobb i hele romjulen, bare trenger å spare 2 1/2 feriedag til dette (det er halv arbeidsdag både på julaften og nyttårsaften). Siste skoledag før juleferien er fredag 19. desember. De aller fleste begynner på skolen igjen mandag 5. januar, mens noen begynner tirsdag eller onsdag, pga. planleggingsdag.

Aprilpåske

Påsken kommer i april i år. Selve påskehelgen er fra torsdag 9. til mandag 13. april. Skolebarna har fri fra mandag 6. april.

1. mai faller i år på en fredag, og vil du reise bort på en langhelg, bør du bestille flybillettene tidlig, hvis du vil ha dem billig. Du er nok ikke den eneste som har lyst på en helg hjemmefra da.

... et av verdens mest positivt ladede ord? (Illustrasjon: Per Ervland)
... et av verdens mest positivt ladede ord? (Illustrasjon: Per Ervland) Vis mer


Litt kjedelig at 17. mai faller på en søndag neste år, men Kristi Himmelfartsdag, som falt på 1. mai i 2008, faller på 21. mai i 2009, så der mister vi ikke noen fridag denne gangen.

Full ferieoversikt

Vår skoleferieoversikt hjelper deg å finne ut hvilke datoer de forskjellige fylkene har skoleferie. Her finner du første skoledag, høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie og siste dag før sommerferien neste år.

Kommunene bestemmer

Merk deg at denne oversikten bare er fylkeskommunenes forslag til ferieavvikling. Det er den enkelte kommune som bestemmer når skoleferiene skal være. I Finnmark finnes det for eksempel ingen retningslinjer for når de forskjellige feriene bør avvikles. Vi har heller ikke tatt med planleggingsdager. For å få mer detaljert informasjon bør du kontakte den enkelte kommune eller skole.

Ferieoversikt
Oversikten viser start (fra og med) og slutt (til og med) på ferier i de fleste av fylkets kommuner. Men husk at datoene kan variere fra kommune til kommune. Sjekk med din skole.

I tillegg til disse feriene kommer planleggingsdager og helligdager. 1. mai faller på en lørdag, mens 17.mai faller på en mandag. Bevegelige helligdager 2010: Kr. Himmelfartsdag er 13. mai, 2. pinsedag er 24. mai.
Utskriftsvennlig versjon


Beregningene er laget etter beste evne, men kan inneholde feil. Økonomiske beslutninger bør bygge også på andre kilder. Kalkulatoren er skrevet i Javascript. Ved feil, send en mail til DinSide.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer