Pledd og pute? 40 kroner, takk

Et amerikansk flyselskap har begynt å ta seg betalt for pledd og pute.

Publisert
Sist oppdatert

Det er innenriksselskapet JetBlue Airways som har innført en avgift for utleie av pledd og puter om bord på sine flyvninger.

Vil du ta deg en lur om bord, koster det nå syv dollar, tilsvarende 37 kroner, skriver Newsday.com.

JetBlue kaller puten og pleddet "økovennlige", da putetrekket er laget av stoff, og ikke papir. Pleddet er av fleece, laget av resirkulert plast. Putetrekket skal blokkere for pollen, støvmidd, dyreflass osv. Både puten og pleddet er ditt til odel og eie. Selskapet poengterer at passasjerene gjerne må ta med seg egen pute og pledd om bord.

Det er de økte drivstoffprisene som gjør at flyselskapet går til dette skrittet. Men selskapet er ikke det eneste som har kommet på nye måter å få inn penger fra passasjerene på.

Ikke mer gratis drikke

U.S. Airways har begynt å ta en dollar for kaffe og te, og to dollar for brus, juice og vann. Tidligere var dette gratis for passasjerene. De fleste amerikanske flyselskaper tar seg nå ekstra betalt dersom du sjekker inn mer enn et kolli (selv om du ikke har overvekt).

DinSide skrev i forrige uke om hvilke ekstraavgifter flyselskapene vurderer å innføre for å få inn flere penger. Noen av forslagene er betaling for å se på film om bord, reklame på skjermene, og - kanskje mest kreativt - betaling for bruk av flytoalettet. Les mer om forslagene i saken : Fremtidsgrøss for flypassasjerer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer