Polarfeiring for Hurtigruten

For første gang har et hurtigruteskip krysset den sydlige polarsirkel. Det skjedde under en av de siste cruisene med MS Nordnorge til Antarktis.

MS Nordnorge. Foto: Ofotens og Vesteraalens Dampskibsselskab asa Foto: Ofotens og Vesteraalens Dampskibsselskab asa
MS Nordnorge. Foto: Ofotens og Vesteraalens Dampskibsselskab asa Foto: Ofotens og Vesteraalens Dampskibsselskab asa Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MS Nordnorge krysset 3. februar kl 08:00 den sydlige polarsirkel. Dette er trolig første norske passasjerskip som krysser denne, og første gang en Hurtigrute krysser begge Polarsirkler.

Dette var meldingen fra Ofotens og Vesteraalens Dampskibsselskab asa før helgen. MS Nordnorge har forsøkt seg så langt syd to ganger tidligere denne sesongen, men først nå tillot isforholdene at den sydlige polarsirkelen ble krysset. Begivenheten ble feiret av både mannskap og de 330 passasjerene med champagne hos kaptein Trond Holten på syvende dekk.

Antarktissuksess

På tross av stive priser har Hurtigrutens Antarktiscruise solgt bra i sin andre sesong. Når siste cruise går av stabelen den 13. februar med full båt, har omkring 2.400 passasjerer deltatt på dette unike cruiseeventyret.

- Det er flest tyskere, deretter følger amerikanere, engelskmenn og australiere. Det har også vært med en del nordmenn - omkring 160 stykker har deltatt på Antarktiscruisene denne sesongen, forteller Michelle B. Opshaug, produktsjef for Hurtigrutens satsning på Antarktis og Grønland.

- Vi har solgt mer i Norge enn forventet på forhånd.

Utvider neste sesong

Etter siste tur går MS Nordnorge opp til Lisboa før et vårcruise derfra til Bergen den 28. mars. Så går skipet inn i ordinær rute igjen for sommeren i visshet om at omkring 600 passasjerer allerede har sikret seg plass på et av neste års cruise.

- Vi utvider til ni cruise i 2004/2005, og starter sesongen i begynnelsen av november, sier Ophaug til DinSide.

Siste cruise neste år blir litt spesielt; avgang og ankomst skjer fra Buenos Aires, og på turen vil skipet gå innom de gamle hvalfangststasjonene på Sør-Georgia, og innom Falklandsøyene.

Vil du delta på et av Hurtigrutens Antarktiscruise, må du belage deg på å betale skikkelig. Fra 43.000 kroner per person i dobbeltrom. Men da er flyreisen, kost og opphold om bord i 14 dager samt alle landganger på Antarktis inkludert.

 • Les mer om dette norske sydhavseventyret
 • Pingviner er ikke et uvanlig syn nær den sydlige polarsirkelen. 
 Foto: Ofotens og Vesteraalens Dampskibsselskab asa Foto: Michelle Opshaug
  Pingviner er ikke et uvanlig syn nær den sydlige polarsirkelen.
  Foto: Ofotens og Vesteraalens Dampskibsselskab asa Foto: Michelle Opshaug Vis mer


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer