Polarfeiring for Hurtigruten

For første gang har et hurtigruteskip krysset den sydlige polarsirkel. Det skjedde under en av de siste cruisene med MS Nordnorge til Antarktis.

MS Nordnorge. Foto: Ofotens og Vesteraalens Dampskibsselskab asa Foto: Ofotens og Vesteraalens Dampskibsselskab asa
MS Nordnorge. Foto: Ofotens og Vesteraalens Dampskibsselskab asa Foto: Ofotens og Vesteraalens Dampskibsselskab asa Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MS Nordnorge krysset 3. februar kl 08:00 den sydlige polarsirkel. Dette er trolig første norske passasjerskip som krysser denne, og første gang en Hurtigrute krysser begge Polarsirkler.

Dette var meldingen fra Ofotens og Vesteraalens Dampskibsselskab asa før helgen. MS Nordnorge har forsøkt seg så langt syd to ganger tidligere denne sesongen, men først nå tillot isforholdene at den sydlige polarsirkelen ble krysset. Begivenheten ble feiret av både mannskap og de 330 passasjerene med champagne hos kaptein Trond Holten på syvende dekk.

Antarktissuksess

På tross av stive priser har Hurtigrutens Antarktiscruise solgt bra i sin andre sesong. Når siste cruise går av stabelen den 13. februar med full båt, har omkring 2.400 passasjerer deltatt på dette unike cruiseeventyret.

- Det er flest tyskere, deretter følger amerikanere, engelskmenn og australiere. Det har også vært med en del nordmenn - omkring 160 stykker har deltatt på Antarktiscruisene denne sesongen, forteller Michelle B. Opshaug, produktsjef for Hurtigrutens satsning på Antarktis og Grønland.

- Vi har solgt mer i Norge enn forventet på forhånd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer