Polen

Det er en kulturnasjon som trer inn i det europeiske fellesskapet.

Publisert
Sist oppdatert

Fakta

Hovedstad: WarszawaAntall innbyggere: 38.7 millioner Valuta: ZlotySpråk: PolskKlima: Kontinentalt klima med kalde vintre og varme somre.

I 2003 sa 77,5 prosent av polakkene ja til EU-medlemsskap - Polen åpner seg opp. Den som reiser hit oppdager et land som er opptatt av kultur og vitenskap: Seks nobelprisvinnere har Polen fostret, blant andre Marie Curie som oppdaget radium, Henryk Sienkiewicz vant litteraturprien og endelig Lech Walesa som fikk fredsprisen i 1983. Andre kjente polakker er Nicolaus Copernicus, Frédéric Chopin, filmskaperen Krzysztof Kieslowski og Pave Johannes Paul II.

Se og gjøre

  1. IsbåtI Masuriasjz-distriktet arrangeres det turneringer i isbåtkjøring.

  2. Grotter I høydene utenfor Krakow og i Tatra-fjellene er det mange grotter å utforske. Her er det også flott å klatre eller simpelthen gå på tur.
  3. Auschwitz Auschwitz-Birkenau statsmuseum er kanskje det veldigste symbolet på nazistenes folkemord. Her ble først polakker myrdet, deretter kom det til russiske fanger, jøder og sigøynere fra flere land. Et sted mellom 1,1 og 1,5 millioner mennesker ble drept her. Leiren ble tillagt UNESCOS verdensarvliste. ( Wiæêniów Oúwiæcimia 20, 32-620 Oúwiæcim, tlf.: + 48 - 33 844 81 02)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer