Båt:

Politiet advarer: Forsvinner

Dette må du gjøre nå.

SIKRE UTSTYRET: Påhengsmotorer og propeller fra båter er attraktive for tyver fra utlandet. Foto: M-Production / Shutterstock / NTB
SIKRE UTSTYRET: Påhengsmotorer og propeller fra båter er attraktive for tyver fra utlandet. Foto: M-Production / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Båtsesongen begynner å nærme seg slutten for mange. Og det er klart for å ta opp båten og gjøre den klar for vinteropplaget.

Dette vet også utenlandske tyveriligaer som har spesialisert seg på å ribbe norske båter for verdifullt utstyr.

Advarsel

Ved en rekke norske småbåthavner har politiet hengt opp oppslag som advarer båteierne.

Utenlandske tyveribander som har spesialisert seg på påhengsmotorer er særdeles aktive i perioden mars-mai, og i månedene september og oktober, skriver politiet til båteierne.

- Vi ser at tyveriraidene går i bølger og at det ofte er organisert. Flere motorer kan forsvinne fra en havn, og noen dager senere skjer det samme i nærliggende båthavner, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Store verdier på avveie

Finans Norge sine tall viser at forsikringsbransjen fikk meldt rundt 1100 tyverier av eller fra båt i løpet av 2021.

Rundt 25 prosent av disse er båtmotorer som forsvinner. Samlet betalte forsikringsselskapene ut nærmere 56 millioner kroner etter slike skader.

Så langt i år har Gjensidige alene registrert rundt 200 tyverier fra eller av båt og utbetalt rundt 10 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer