Pass

Politiet med klar beskjed

Tenkt deg på tur? Sjekk dette nå.

IKKE OVER: Det er fremdeles pågang for å få disse. Foto: Heiko Junge / NTB
IKKE OVER: Det er fremdeles pågang for å få disse. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2022 har vært preget av store forsinkelser på leveranser av pass, noe DinSide har skrevet flere saker om. Dette, i tillegg til streiker og underbemanning på en rekke flyplasser, har gjort reising til en prøvelse for mange denne sommeren.

Bestill nå

Nå er sommeren et tilbakelagt kapittel, men politiet kommer overfor Flysmart24 med en advarsel til alle som skal reise i nærmere framtid.

Politiet vil at folk sjekker passet og det nasjonale ID-kortet for å se om det er utløpt, eller vil utløpe i løpet av første halvdel neste år. Da er det lurt å få seg en time så snart som mulig og søke om et nytt, sier seniorrådgiver i Politidirektoratet, Sidsel Anita Aarsnes Linden til nettavisa.

Per slutten av september var det fortsatt rundt seks-sju uker ventetid på pass og ID-kort, og direktoratet venter fremdeles ganske stor pågang utover.

Oppfordringen er derfor å bestille time allerede nå.

Passfritt

Tidligere i år ble det kjent at Thales - som produserer - norske pass og ID-kort hadde kapasitetsproblemer. I forbindelse med dette ble det satt i gang tiltak slik at folk kunne reise.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer