Reiser til Sverige

Politiet: Nei, ikke glem dette

Derfor blir det kjempelange køer ved grensa.

Klar - ferdig - kjøp: Både Nordby kjøpesenter og butikkene i Strömstad er klare for nye storinnrykk av nordmenn. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Klar - ferdig - kjøp: Både Nordby kjøpesenter og butikkene i Strömstad er klare for nye storinnrykk av nordmenn. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Svinesund/Strömstad): Etter at det kom lettelser i innreiserestriksjonene har fritidstrafikken over E6 Svinesund økt betraktelig, og det har på det meste vært over fem timer med kø.

Nå forbereder politiet, Tolletaten og Statens Vegvesen seg på en ny utfartshelg og lange køer ved grensa mellom Norge og Sverige. Og spesielt ved grenseovergangene ved Svinesund.

Nå vokser køene

- Den siste uken har det vært en jevn og økende trafikk inn i Norge. Vi forventer at trafikken fortsetter å øke inn mot ferien. Selv om kontrollen nå går smidig, gjør volumet av antallet biler og reisende at det likevel på påregnes kø og ventetid på grensen, sier seksjonssjef Merete Beck, utlendingsseksjonen i Øst politidistrikt.

- Det er viktig man setter seg i hvilke regler som gjelder for innreise, og at man har med nødvendig dokumentasjon, sier Beck.

En av årsakene til de lange køene er at nordmenn glemmer å fylle ut det obligatoriske innreisedokumentet før de starter returen til Norge.

- Ha alt klart. Da går grensekontrollen raskere, og det bidrar til å redusere kø. Oppdatert informasjon om regelverk og dokumentasjonskrav finnes på regjeringen.no, påpeker Merete Beck.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer