Fornying av pass

Politiet sender SMS-er til hele landet

Politiet melder onsdag at de sender SMS til nordmenn som har utløpt pass, med en påminnelse om å fornye det ved behov.

KAN BLI KØ: Politiet frykter at det kan bli lenge å vente, for de mange som trenger nytt pass i løpet av året. Derfor har de begynt å sende ut SMS-er til folk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
KAN BLI KØ: Politiet frykter at det kan bli lenge å vente, for de mange som trenger nytt pass i løpet av året. Derfor har de begynt å sende ut SMS-er til folk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette er med andre ord ikke svindel. Nå forventer nemlig politiet at mange ønsker å fornye passet sitt. Ifølge etaten utløp det mange pass i løpet av fjoråret, uten at de ble fornyet, på grunn av corona-pandemien.

– For å unngå at alle søker samtidig og at det blir lange ventetider, får mange nå en påminnelse om å fornye passet sitt i god tid, hvis de har behov for det, sier seksjonssjef Arne Isak Tveitan i Politidirektoratet i en pressemelding.

Det er imidlertid kun et utvalg av innbyggerne som får tekstmelding. Politiet anbefaler derfor alle, som vet at de skal ut å reise i fremtiden og som trenger et nytt pass, å bestille en time på politiet.no i god tid. Her skal det legges ut timer fortløpende.

Trygg SMS

Politiet har tidligere advart om svindlere som utgir seg for å være politiet på SMS eller over telefon. Men passmeldingene er ekte, betrygger Tveitan.

– Innbyggerne kan være sikre på at denne meldingen er fra politiet. Den inneholder ingen oppfordring om å dele personopplysninger, bare en oppfordring om å bestille seg en passtime hvis de trenger det, sier seksjonssjefen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer