Populære ambassadebryllup

Enkelte av ambassadene er så populære at ventelistene er årelange.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Du må selv ta kontakt med utenriksstasjonen for å organisere bryllup der. Enkelte steder er svært populære, og det lønner seg å være tidlig ute.

Prøving


Før du reiser, må ekteskapsvilkårene prøves. Bor du i Norge kan dette gjøres der du bor, er du bosatt i utlandet må du få prøvet vilkårene på siste bosted i Norge, eller hos en norsk utenriksstasjon. Etter prøvingen får du prøveattest og vigselsbok. Kopier av attesten sender du til den aktuelle utenriksstasjonen, originalen tar du med til bryllupet. Prøving må skje senest åtte dager før bryllupet.

Ikke for alle

For å ha bryllup på en utenriksstasjon, må minst en av dere være norsk statsborger. Hos de fleste utenriksstasjonene gjelder det at ingen av dere kan være borgere av det landet der utenriksstasjonen ligger. Det vil si at en nordmann som gifter seg med spansk kvinne, ikke kan velge Madrid. For en del av stasjonene gjelder det også at begge de gifteklare må være norske statsborgere.

Mer informasjon

 • Utenriksstasjoner og informasjon om bryllup i utlandet fra UD
 • Hva du må gjøre, hvordan du går frem – fra Domstolene
 • Tilbake til innledningen

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer