Populære ambassadebryllup

Enkelte av ambassadene er så populære at ventelistene er årelange.

Publisert
Sist oppdatert

Du må selv ta kontakt med utenriksstasjonen for å organisere bryllup der. Enkelte steder er svært populære, og det lønner seg å være tidlig ute.

Prøving

Før du reiser, må ekteskapsvilkårene prøves. Bor du i Norge kan dette gjøres der du bor, er du bosatt i utlandet må du få prøvet vilkårene på siste bosted i Norge, eller hos en norsk utenriksstasjon. Etter prøvingen får du prøveattest og vigselsbok. Kopier av attesten sender du til den aktuelle utenriksstasjonen, originalen tar du med til bryllupet. Prøving må skje senest åtte dager før bryllupet.

Ikke for alle

For å ha bryllup på en utenriksstasjon, må minst en av dere være norsk statsborger. Hos de fleste utenriksstasjonene gjelder det at ingen av dere kan være borgere av det landet der utenriksstasjonen ligger. Det vil si at en nordmann som gifter seg med spansk kvinne, ikke kan velge Madrid. For en del av stasjonene gjelder det også at begge de gifteklare må være norske statsborgere.

Mer informasjon

Utenriksstasjoner og informasjon om bryllup i utlandet fra UD

Hva du må gjøre, hvordan du går frem – fra Domstolene

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer