Populære utenlandsstudier

Over 20.000 studenter i nesten 70 land. Stadig flere velger å ta hele, eller deler av, utdannelsen sin i utlandet.

Publisert
Sist oppdatert

I løpet av ti år er antallet utenlandsstudenter nesten fordoblet. Vi har undersøkt hvor nordmenn helst tar med seg lærebøkene, og hva vi helst studerer.

Ti mest populære studielandTi mest populære studier

- Totalt sett har antallet utenlandsstudenter økt med 4-5 prosent hvert år de siste tre til fire år, forteller regiondirektør ved utenlandsavdelingen hos Statens Lånekasse for Utdanning, Johnny Lybæk. Nå er det cirka 16.000 som tar fulltidsstudium i utlandet, mens 5.000-5.500 tar noen få semester i utlandet som en del av utdannelsen, sier han.

Trender

Det er en stadig svingning i hvor nordmenn reiser for å studere, og hva vi helst studerer.

- Fagene svinger fra år til år. Det siste er at flere reiser til Øst-Europa for å studere medisin. Dette er fordi det er etablert en engelskspråklig utdannelse parallelt med den andre. Tyskland har vært det land som tradisjonelt sett har trukket flest medisinstudenter, sier Lybæk.

Ungarn har faktisk gått forbi Tyskland – både i antall norske studenter generelt, og i antall medisinstudenter. I Lånekassens statistikk for undervisningsåret 1991/92 står Øst-Europa oppført under ett, og med 33 stk. studenter. Nå, ti år senere, er kategorien Øst-Europa fjernet. I stedet har Polen, Ungarn og Tsjekkia kommet til – og utgjør til sammen 1.098 studenter for skoleåret 2001/02.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer