Populært turistmarked stengt i Beijing

Beijing (NTB-AFP): Det populære Silkemarkedet i Beijing, velkjent blant turister for sine billige klær og pågående selgere, ble onsdag stengt av kinesisk politi.

Beijing blir en attraksjon fattigere om silkemarkedet forblir stengt. Bilde fra Beijing: Dag Scheve Foto: Dag Scheve
Beijing blir en attraksjon fattigere om silkemarkedet forblir stengt. Bilde fra Beijing: Dag Scheve Foto: Dag Scheve Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det oppsto håndgemeng mellom selgere og politi da politiet fjernet plakater med protester mot stengningen av markedet som ligger ved Beijings hovedgate Changan, og som er godt kjent også av norske Kina-turister.

Markedet er et av flere steder i Kinas hovedstad der meget rimelige klær, vesker, klokker og andre produkter selges under falske merkenavn, og hvor det forventes at kunden gjennomfører en pruterunde før man er enige om pris. Stedet har vært en betydelig turistattraksjon med tusener av besøkende hver dag.

Politi og myndigheter har flere ganger varslet at markedet skulle stenges, og har brukt argumenter om brannfare og salg av falske merkevarer.

Kioskeierne på markedet anklager derimot bydelsmyndighetene for å samarbeide med eiendomsutviklere som ønsker å legge beslag på den meget verdifulle tomten langs Beijings hovedgate.

- De bryter til og med loven om opphavsrettigheter ved å stjele navnet Silkemarkedet, navnet som vi bygde opp gjennom år med hardt arbeid. Det er som om en lammekjøttselger i virkeligheten solgte hundekjøtt, sier Sun Xiuzhen, en eldre kvinne som har hatt sin kiosk på markedet siden det åpnet for over 20 år siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer