Portugal på frierferd

Vil ha nordmenn tilbake - gjerne barføtt.

ALGARVE: Algarvekysten trekker flest turister. Foto: Hotel Quinta do Lago
ALGARVE: Algarvekysten trekker flest turister. Foto: Hotel Quinta do Lago Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Portugal har vært litt borte fra kartet noen år, nå prøver vi å sette Portugal tilbake på kartet, sier turistsjef i Norden for Portugal, Oto Oliveira.

I 2009 sank antallet norske turister i Portugal med 21 prosent. Nå vil Portugals turistkontor prøve å få nordmen til å sette Portugal på ferielista igjen.

Lonely Planet utpekte i 2009 Portugal til et av de mest spennende reisemålene å få med seg i 2010.

Barføtt

For norske turister har det vært hovedsakelig Lisboa og Madeira som har trukket mest. Madeira er også et av kortene som turistkontoret nå vil selge inn til norske turister.

– Det er mange grunner til å reise til Madeira. Vi har en sterk tradisjon med å ønske folk velkommen, det er mildt klima året rundt, økoturisme begynner å bli veldig populært nå, det er vakker natur, det er en trygg og rolig atmosfære, og vi har mat med både orientalsk og afrikansk innflytelse, sier Ricardo Vieira fra Madeiras turistkontor.

Madeira satser også på spa.

- Tidligere var det slik at alle kvalitetshoteller måtte ha sin egen golfbane, nå er det blitt slik at alle kvalitetshoteller bør ha sitt eget spa, sier Vieira.

Dette har Madeira åpenbart tatt på alvor, og reklamerer nå veldig for spaopphold.

Se vår reportasje fra Madeira

Dette er noe av det som møter deg på barfotstien på hotel Jardin Atlantico. Foto: Jardin Atlantico
Dette er noe av det som møter deg på barfotstien på hotel Jardin Atlantico. Foto: Jardin Atlantico Vis mer


- Madeira utvikler nå sin egen spa-tradisjon ved å bruke øyas unike elementer, sier pressetalskvinne Joana Dias. Noen av de unike behandlingene er bruken av korallsand, en spesiell barfot-tur som stimulerer kroppens refleksologi, og bruken av aloe vera, fortsetter Dias.

Barfot-turen er en 800 meter lang vandretur på variert underlag som skal stimulere de ulike sonene under føttene. Barfotstien befinner seg på hotel Jardin Atlantico, og er til fri benyttelse for alle. Den omfatter 17 ulike elementer fra Madeira-øygruppen, som altså skal stimulere de ulike sonene under føttene dine når du går på dem; eucalyptus-bær, sand, stein, kongler, leire osv.

Du kan kanskje oppnå mye av det samme kun ved å gå barbeint i skogen her hjemme på eget initiativ, men da er det riktignok ikke en tilrettelagt sti med mange ulike stimuli på en relativt kort strekning.

Slik kommer du deg dit

Sata flyr direkte til Azorene og Madeira, TAP flyr til Lisboa og Norwegian og Ryanair flyr til Faro. I tillegg har de største charterselskapene reiser til Portugal, men da i hovedsak til Faro og Algarvekysten. Ving Reiser har også Madeira i katalogen.

Mer fra Portugal:

Dette er Europas beste turistby
Bli med til Alfama, Lisboas sjarmerende bydel
Storbyguide: Lisboa

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer