Portugal

I Portugal har turistkontoret lagt forholdene til rette for turister på vinturer. Turistmyndighetene har gitt ut en egen guide til vinruter i landet.

Publisert
Sist oppdatert


Det er 47 vinproduserende regioner i Portugal. Mest kjent er kanskje portvinen og den grønne vinen – Vinho Verde. Den grønne vinen er kanskje den mest spesielle for Portugal. Vinen er selvsagt ikke grønn, men ung – derfor navnet. Minho heter vindistriktet du skal reise til, om du er ute etter denne ung-vinen.

Her er noen vingårder i det grønne vindistriktet som er åpne for omvisning og prøvesmaking. Dette er kun et utvalg – for en mer utfyllende liste; kontakt turistkontoret eller gå inn på denne eller denne nettsiden. På sistnevnte side kan du bygge din egen vinrute.

Portugals Handels- og Turistkontor, Icep Portugal, holder til i Nedre Slottsgate i Oslo.

Flere av stedene vi nevner her har i tillegg til guidet omvisning, vinsmaking og vinutsalg, også en musumsutstilling på området. Du bør avtale besøk på forhånd hos alle disse stedene.

Casa de Cabanelas
Cabanelas de Baixo – Bustelo
Bustelo
Tel: (+351) 255 720 490

Casa da Cela
São Jorge de Vizela
Felgueiras
Tel: (+351) 255 310 240

Casa de Vila Verde
Caide de Rei
Lousada
Tel: (+351) 255 821 450

Caves da Cerca
Amarante
Tel: (+351) 255 432 164

Sociedade Vinhos Borges
Macieira da Lixa
Tel: (+351) 255 491 384

Mer interessert i portvin? På denne nettsiden kan du finne informasjon om vindistrikter og vingårder som tar imot portvinsmakere.

Frister Madeira? På den portugisiske ferieøya kan du smake vinen med samme navn. Flere steder i Funchal - øyas hovedstad.

  • Klikk her for å se hvor du kan drikke rødvin og spansk champagne, cava, i Spania.

  • Klikk her for å se hvor du kan drikke champagne og rødvin i Frankrike.
  • Klikk her får å gå tilbake til hovedartikkelen.
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer