Praia da Pipa - sexy strandglamour

I Praia da Pipa tripper pradakledde brasilianske frøkner blandt potrøykende surfere.

Michello, Simba og Alex lever i et tilbakelent tropeparadis - Praia da Pipa. Det er de tydelig fornøyd med. Alle foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Michello, Simba og Alex lever i et tilbakelent tropeparadis - Praia da Pipa. Det er de tydelig fornøyd med. Alle foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Praia da Pipa - sexy strandglamour

  1. Bildespesial: Praia da Pipa

På en terrasse i sentrum av Praia de Pipa sitter de tre kompisene Alex, Michello og Simba. Alex er den eldste av de tre og har den tradisjonelle Pipa-looken bestående av
lange dreadlocks, litt slitte klær og et surfebrett på armlengdes avstand. Han smiler langsomt og bredt. De utvaskede tatoveringene hans reflekterer vagt i solnedgangen mens han bedagelig ruller seg en bob marley.

Se bilder fra Praia da Pipa her ...

- Pipa er en global landsby. Hit kommer folk fra hele verden for å leve uten for mange bekymringer i livet. Det er avslappet og kult her, selv om stedet har forandret seg mye de siste 20 årene, forteller han.

Praia da Pipa - sexy strandglamour


Fersk vare

Alex er en av veteranene i Praia de Pipa. En av dem som har vært her siden omreisende surfere på leting etter ny bølger vekte den sovende lille fiskelandsbyen på begynnelsen av 80-tallet.

Den gang fantes det ingen veier på denne delen av kysten, og brettentusiastene måtte komme seg hit til fots fra Tibau de Sul. De ble ikke møtt av pousadaer (vertshus) og hoteller, men rikelig med dona, som er brasiliansk for gjestfrie mødre. Med liten interesse for materielle goder, var det stillheten, den naturlige skjønnheten og gode surfebølger som tiltrakk dem. Affeksjonen er fortsatt der, men med dagens veiforbindelser ligger Pipa cirka ti kjappe kilometer fra Tibau de Sol og åtte mil fra Natal og Ponta Negra på Brasils nordøstkyst. Opplevelsesmessig ligger det lille stedet ti mil foran. Ikke bare for vannsportentusiaster.

- Praia da Pipa ligger i det største naturreservatet i staten Rio Grande do Norte. Strendene her har blitt kåret til å være blant de ti beste i Brasil av Guia 4 Roas, en av de mest respekterte reisehåndbøkene i Brasil. Aktivitetstilbudet inkluderer båtturer, fisking, buggyturer, snorkling og til og med motorcrossløyper langs Atlanterhavskysten. Det er faktisk her mye av sjarmen i Pipa ligger. Blandingen av enestående natur og mulighetene for eventyr med sjarmerende lokal atmosfære, overnattingssteder og shopping blandet inn, sier Nuno. Han er hotelldirektør på det femstjerners hotellet/feriehuskomplekset Dorisol.

Det han forteller er noe vi egenlig har forstått fra det sekundet vi så Pipa fra kystveien ved Tibau de Sul. Som en liten oase omslynget av klipper og hengende kokosnøttpalmer, er den trendy fiskelandsbyen innrammet av hvite rullende bølger. Navnet Praia da Pipa kommer imidlertid ikke fra de hule bølgene surferne legger sin elsk på.

- Det var landformasjonen på enden av Shipwreck Beach, kalt pedra do moleque, som ga navnet. Fra sjøsiden ligner steinformasjonen på en gammel tønne med vin eller rom, derfor ble navnet Pipa gitt av sjøfarere og pirater for mannsaldre siden, forklarer Nuno.

Praia da Pipa - sexy strandglamour


Fra hemp til cosmopolitan

Med 3.000 fastboende er ikke Pipa noe stort sted. Og som hippien Alex forteller, er det definitivt en mer internasjonal atmosfære som møter deg her i forhold til på resten av kysten rundt Natal. Det er likevel flest brasilianere som reiser hit, forteller Alex.

- Folk fra Natal og andre brasilianske storbyer kommer hit for å få luksus i en småbysetting. Her kan du gå over alt og oppleve det enkle liv i en fiskelandsby, samtidig som du finner eksklusive restauranter og femstjerners hoteller, forteller han.

Praia da Pipa - sexy strandglamour


Noe du oppdager fort ved å rusle gjennom den 200 meter lange hovedgaten. Små butikker og lokale gatekunstnere selger alt fra egenproduserte malerier og internasjonal fashion, til sandaler, strandklær og håndvevde hampprodukter. Samtidig er gatebildet også preget av unge ryggsekkturister, nye charterturister og avdankede hippier.

Den siste kategorien har gjort Pipa uglesett fra en del utenforstående, ettersom det fører med seg en kultur av alternative rusmidler som ikke er ønsket blant alle. Vi opplever likevel ikke noe stort nærvær av dette eller andre ubehageligheter på vårt besøk. Tvert i mot så syntes vi mye av den alternative kulturen hippiene bringer med seg er spennende. Noe som også har gitt Pipa stempelet som en kunstnerenklave blant brasilianere.

Økologiske produkter og naturvern er også høyt verdsatt her som resultat av nettopp den alternative tenkemåten. Ettersom stedet har blitt stadig mer populært blant tilreisende de siste årene, har også gatefesten blitt mer ryddig med tanke på rusmidler.

Romantisk retrett

Pipa er kjent for sin store tetthet av delfiner. De lokale strendene blir flagget som de reneste i nordøst, noe som betyr et rikt maritimt liv og herlig avslapning i solen. Litt nord for den sentrale stranden, finner du Baia dos Golfinhos. En strand som er avgrenset fra byen ved høyvann, men som er den mest amorøse av alle. Når vi er inne på det temaet, kan vi heller ikke la være å nevne det klippefylte neset som deler de to hovedstrendene Central Beach og Praia do Amor. Her finner du små spisesteder og barer krydret rundt i fjellsiden. Så absolutt romantisk ved solnedgang.

Etter et måltid i fjellsiden, kan du ved lavvann rusle rundt til Praia do Amor. Der samles surfere og resten av byen til easy going strandkos på ettermiddagene. Er du fortsatt ikke sengeklar etter en dag i solen, går turen videre til restauranter og puber i sentrum. Det er ikke uten grunn jetsettet proklamerer; Det beste av Pipa skjer på nattestid. Etter å ha sett stedet på dagtid, vet vi ikke helt om vi skal tro på det.

Se bilder fra Praia da Pipa her...

Praia da Pipa - sexy strandglamour

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer