Praktisk informasjon

Publisert
Sist oppdatert

Historie:

Mauritius har vært hollandsk koloni til 1715, deretter fransk koloni frem til 1814, da den engelske tronen overtok. Fra 1968 selvstendig republikk, med demokratisk styresett.

Hovedstad:

Port Louis

Språk:

Det offisielle språket er engelsk, men ikke la deg lure – de fleste foretrekker fransk. Seg i mellom snakker mange kreolsk, som lyder fransk for oss som ikke vet bedre.

Pengeenhet:

En mauritisk rupi (MUR) tilsvarer ca 0,33 NOK. Du kan veksle på flyplassen eller i banker på Mauritius. VISA-uttak i minibanker er også fullt mulig, men vær forberedt på å lete en stund etter en minibank.

Været:

Klimaet er subtropisk. Fra november til og med mars er det regn- og syklontid, noe som ikke nødvendigvis betyr annet enn at det kommer en regnskyll i løpet av natten. Det er mest nedbør i januar/februar/mars. Temperaturen i april er omtrent 29 grader i skyggen.

Hoteller:

De fleste hotellene ligger på den nordlige delen av øya, hvor klimaet er varmere og tørrere enn i syd, hvor mesteparten av befolkningen bor. De aller fleste hotellene har sine egne strender, og har ofte meget god standard.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer