Praktiske opplysninger

Kort om fasilitetene i den peruanske hovedstaden.

Publisert
Sist oppdatert

Flyselskaper: KLM, Iberia og Lufthansa flyr fra Europa til Lima. Flyplassen heter Aerpuerto Inernaciónal Jorge Chávez. Ved utreise fra Lima avkreves det en avgift pålydende US $ 25.

Visum: Norske statsborgere trenger ikke visum.

Overnatting: Det finnes utallige hoteller og herberger. De beste – og dyreste – ligger i Miraflores.

Bilutleie: Hertz, Avis, Budget og en del lokale aktører leier ut biler fra Lima. Det er mye farlig kjøring på peruanske veier, og en skal være en habil sjåfør før en legger ut på veiene i det søramerikanske landet. Kjør ikke om natten. Veiene er både dårlig merket og sikret. Ulykkestallene er høye.

Transport: Lokale busser av modellen Toyota Hiace kjører ustanselig og stopper på signal. Drosjene har ikke taksameter, her må det prutes. Se opp for special-price-for-you-gringo-faktoren. Her er kostnadsnivået så lavt at en har råd til å blir lurt. Hold pengene klare, få har veksel.

Valuta: I Lima er det enkelt å finne minibanker som tar VISA og andre internasjonale kredittkort. Det advares mot gatevekslerne, men denne skribenten opplevde ingen ubehageligheter med dem. Myntenheten heter Nuevo Sol.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer