Praktiske tips: Reise, bo, spise og shoppe

Publisert
Sist oppdatert

Slik kommer du deg til Krakow

Enkleste og billigste metode er med flyselskapet Norwegian, som har direkteturer til Krakow. Er du ute i god tid, og har muligheten til å reise midt i uken, kan du få billetter helt ned i 400 kroner per vei per person.

Overnatting

Bestilling av overnatting gjør du enklest via Internett, for eksempel gjennom www.visitpoland.com eller www.polandhotels.com. Prisene varierer, tåler du å ligge et stykke utenfor sentrum, kan du finne bra hoteller til 3-400 kroner natten i dobbeltrom. Frokost er ofte inkludert i prisen. Hotel Chopin, som vi lå på, var et trestjerners hotell av bra standard, cirka 15 minutters gange fra Rynek Glowny. Vi betalte cirka 1.800 kroner for tre netter, to personer i dobbeltrom.

Transport

Trikken går uavbrutt, og kostet 5 kroner fra vårt hotell til sentrum. Samme distansen i drosje kostet 15-20 kroner. Det går buss fra flyplassen til sentrum, en distanse på rundt 15 km. Denne koster rundt 6 kroner. Drosje koster en hundrelapp.

Shopping

Byen byr dessuten på rikelige muligheter for shoppingglade nordmenn. Butikkene er ofte små og trange, men prisene er som regel veldig hyggelige. Skobutikker finner du for eksempel på hvert gatehjørne, og prisene ligger ofte på rundt 1/3 av prisene vi er vant til her hjemme. Gatene Florianska, Szewska, Grodzka og Slwkowska er kjent som spesielt gode handlegater.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.