Pris - og tabber du bør unngå

Tross at Malaysia ikke har hatt et eneste terror- eller SARS-tilfelle, er landet rammet hardt av turistsvikten i Asia. Det kan du utnytte.

Publisert
Sist oppdatert

På Sutera Harbour i Kota Kinabalu starter romprisen på 500 ringitt, mens den i Mutiara Kuala Lumpur starter på 580 ringitt. Grovt sett kan du gange med to for å regne ut verdien i norske kroner. På Mutiara er altså den offisielle startprisen rundt 1.160 kroner.

På grunn av turistsvikten er det imidlertid ingen grunn til å betale så mye.

Da vi var der nede i juli måned kunne du få rom til 250 ringitt ved å henvende deg i resepsjonen. 500 norske kroner er billig når du får den standarden og servicen disse hotellene tilbyr.

Et raskt søk på nettet viser for øvrig at du via ulike turistbyråer kan få rom på Mutiara for 275 ringitt, byråene beregner seg altså en provisjon på cirka 50 kroner.

Det er på hotellet du skal bruke penger

Spiser du middag på hotell-restauranten (unntatt bufféene) kan du gå ut fra at du betaler langt mer enn om du går på den fine restauranten som ligger rett rundt hjørnet. Det høres kanskje dyrt ut, men fortvil ikke. Det er uansett billigere enn i Norge.

I minibaren, som normalt er dyre uansett hvor i verden du er, kostet en flaskeøl rundt 32 norske kroner, mens brusen kostet 18 kroner. Men også drinkene i hotellets øvrige barer ligger godt over det du må betale utenfor hotellet. Tre gin-tonic i den luksuriøse pianobaren tapper deg for 90 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer