Kraftig nedgang i fjellhyttesalget

– Prisene flater ut

Omsetningen for fjellhytter er sunket med nær 40 prosent i perioden fra januar til midten av mars, sammenlignet med samme periode i fjor.

Omsetningen for fjellhytter er sunket med nær 40 prosent i perioden fra januar til midten av mars, sammenlignet med samme periode i fjor. Foto: Erik Johansen / NTB
Omsetningen for fjellhytter er sunket med nær 40 prosent i perioden fra januar til midten av mars, sammenlignet med samme periode i fjor. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Omsetningen for fjellhytter er sunket med nær 40 prosent i perioden fra januar til midten av mars, sammenlignet med samme periode i fjor.

– Det er ikke så stor kamp om hver enkelt hytte, og det er ikke så mange som ønsker å kjøpe hytte som det var under korona, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge til NRK.

SJEKKLISTE: Som hytteeier er det er flere ting du bør passe på for å unngå å bli en del av forsikrings-skadestatistikken. Vis mer

– Prisene flater ut

Ifølge kanalen er det i år færre som kommer på visninger, og ofte blir hytter solgt med kun én budgiver. I 2021 ble det satt omsetningsrekord for hytter og fritidsboliger i fritt salg.

Lauridsen tror folk nå kanskje heller drar på ferie utenlands og ikke lenger anser hytte som det eneste alternativet.

– Det er veldig stor sannsynlighet for at prisene kommer til å flate ut. Mest sannsynlig ser vi ikke noe fall, men vi får neppe noen realprisutvikling i den nærmeste tiden, sier Lauridsen.

I oktober 2021 hadde antallet solgte fritidsboliger i fjellhyttekommunene økt med 47 prosent fra tolvmåndersperioden før pandemien, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer