Juleferie:

Prisene stuper

Nå kan du gjøre et priskupp til norske feriefavoritter i jula.

SOL OG VARME: Mange ønsker sol og varme fremfor snø og kulde i jula. Foto: Odd Roar Lange
SOL OG VARME: Mange ønsker sol og varme fremfor snø og kulde i jula. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Drømmer du om sol og varme fremfor frosne bilvinduer og glatte fortau? Eller om en middag på en uterestaurant ved ved en varm strand fremfor matpakke og termos til fjells i Norge? Da spørs det om du ikke skal ta en kikk på prisene på sydenturer de nærmeste ukene.

For selv om charterselskapene har halvert antall flyavganger og flyseter til «syden» i jule- og nyttårshelgen så er det fortsatt så mange usolgte turer at prisene på mange reiser er halvert. Det er muligheter til å gjøre et julekupp til norske feriefavoritter.

Men vær samtidig klar over at dårlig salg også kan føre til at turer bli avlyst. Dermed kan det bli hjemmejul med regntøy og paraply selv om du hadde sett for deg solseng, strandliv og paraplydrinker.

GENIALT: Her ser du hvor enkelt du kan fjerne senen fra et kyllingbryst Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Færre fly

- Vi har redusert antall flyseter med 50 prosent i forhold til et normalår, sier Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i Apollo.

- Samtidig har vi fylt like mange seter per fly som før pandemien. Vi har fjernet Thailand fra vinterprogrammet og ser at etterspørselen er størst til reisemål som Kanariøyene og Arabiske Emirater. Men det er fortsatt en del ledige seter, sier Rivera.

Flyselskapet TUI kansellerte før helga en planlagt juleflight fra Molde til Las Palmas på grunn av dårlig salg.

Les også: Slik unngår du å bli lurt eller svindlet i syden

Kansellerte julereiser: Ikke alle reiser i julehelgen blir gjennomført. Dårlig billettsalg er en av årsakene. Skjermdump
Kansellerte julereiser: Ikke alle reiser i julehelgen blir gjennomført. Dårlig billettsalg er en av årsakene. Skjermdump Vis mer

Kansellert julereise

- Er dette noe vi kan se mer av i tiden som kommer, kommunikasjonsansvarlig i TUI, Nora Aspengren?

- Det har vært en del endringer i vinterprogrammet, men vi er på det nærmeste ferdig med disse endringene nå. Så det vil ikke komme mange slike kanselleringer.

God plass: Det er gode muligheter til å skaffe seg svært billige reiser til syden i jula. Foto: Odd Roar Lange
God plass: Det er gode muligheter til å skaffe seg svært billige reiser til syden i jula. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

- Betyr det at de som har kjøpt sydentur for julehelgen er sikret sin reise?

- Vi kan ikke garantere noe, fordi ting er i endring hele tiden.

- Hvorfor er det det så mange ledige seter at prisene halveres ?

- Priser «trades løpende», hvilket vil si at ulike hoteller og destinasjoner kan ha veldig gode rabatter. Vi har jo også ulike kampanjer som kan gi spesielle tilbud. Akkurat nå er det ingen egen kampanje på gang, men har gode priser på reiser i for eksempel julen fra og til visse områder, sier Aspengren.

Endret reisemønster

- Det er ikke noe uvanlig at det gjøres på denne måten. Vi ser at pandemien har endret reisemønsteret vårt, og de fleste bestiller nå tettere opp mot avreise enn tidligere. Det kan nok påvirke hvordan etterspørsel og prisbildet ser ut noen steder, avslutter Nora Aspengren.

Halv pris

Din Side har sjekket noen av prisene for reiser til den norske feriefavoritten Gran Canaria som ligger ute 15. november. Avreisene er for sammenligningens skyld alle fra Oslo 18. desember, gjelder 1 uke for 2 personer, inkl fly og hotell.

TUI

Oslo - Bahía Feliz på Gran Canaria i Spania

Før: kr 17 832 Nå: kr 8 680

Oslo - Playa del Ingles på Gran Canaria i Spania

Før: kr 20 902 Nå: kr 12 790

Puerto Rico på Gran Canaria i Spania

Før: kr 19 646 Nå: kr 9 350

Apollo

Oslo - Puerto del Carmen på Lanzarote i Spania

Før: kr 16 454 Nå: kr 9 424

Oslo - Playa del Inglés på Gran Canaria i Spania

Før: kr 16 172 Nå: kr 11 772

Oslo - Mas Palomas

Før: kr 17 246 Nå: kr 12 846

Ving

Oslo - Playa del Inglés på Gran Canaria i Spania

Før: kr 21 490 Nå: kr 13 090

Oslo - Puerto Rico på Gran Canaria i Spania

Før: kr 20 390 Nå: kr 12 490

Oslo - San Agustin på Gran Canaria i Spania

Før: kr 20 990 Nå: kr 12 790

Din egen reise

Legg også merke til at flyselskapene Norwegian og Flyr har økt antall flyvninger til Gran Canaria i vinter. Det gjør at passasjerer kan kjøpe flybilletter og sette sammen sin egen reise selv. Dermed kan man på egen hånd leie overnatting på hotell eller i leilighet utenfor stedene med tettest turisme, dersom man ønsker.

Med flyr kan man finne tur/retur-billetter fra Oslo til Las Palmas til under 1500 kroner i forbindelse med julefeiringen. Hos Norwegian koster normalt en tur/retur-reise på denne strekningen 4000-6000 kroner. Men på de samme dagene som Flyr er på vingene på denne strekningen dumpes prisen til samme nivå som Flyr.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer