Sydenferie

Prisene stuper

Enkle grep som sikrer deg en billigere ferie.

PRISENE STUPER: Det blir langt billigere å reise til en rekke feriefavoritter, for eksempel den greske favoritten Kreta. Foto: Georgios Tsichlis / Shutterstock / NTB
PRISENE STUPER: Det blir langt billigere å reise til en rekke feriefavoritter, for eksempel den greske favoritten Kreta. Foto: Georgios Tsichlis / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du ikke planlagt sommerferien ennå? Da er dette gode nyheter. I alle fall hvis en solferie til Syden frister. For nå slipper reisearrangørene vårens store kampanjer og prisene stuper på mange attraktive reiser.

Dermed har du mulighet til å gjøre et riktig godt sydenkupp de nærmeste dagene.

REISE: Her får du tre pakketriks som kan være gode å ha når du skal pakke før ferien! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Hva er smartest?

Noen satt klare ved tastaturet da charterselskapene slapp sine kampanjepriser i romjula. For noen er det viktig å kapre reiser til det helt spesielle reisemålet eller hotellet, og da er det smart å være tidlig ute.

Hvis man, i motsatt fall, er mer opptatt av de laveste prisene så er restplasser som slippes i mai og juni verd å vente på. I alle fall dersom man er fleksibel på reisemål.

KLAR FOR FERIEN: Stranden i Tersanas på Akrotiri-halvøyen ved Chania på Kreta i Hellas venter på nordmenn. Foto: Halvard Alvik / NTB
KLAR FOR FERIEN: Stranden i Tersanas på Akrotiri-halvøyen ved Chania på Kreta i Hellas venter på nordmenn. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer

Når charterarrangørene har sine påskekampanjer er det først og fremst reiser i siste halvdel av ferien som slippes til dumpingpriser. Prisene er satt ned med 2-3000 kroner, og du finner reiser til feriesteder i Hellas, Bulgaria, Tyrkia, Spania og Kypros.

Derfor er det slik

Prisen for fly og hotell per person i en uke

Sted Selskap Avreisedato Pris
Karpathos by på Karpathos i HellasApollo29. juni7092
Hersonissos på Kreta i HellasApollo16. juni5534
Kos by på Kos i HellasApollo2. juni4029
Gerani på Kreta i HellasTui25. mai5333
Alanya på Antalyakysten i TyrkiaTui9. august4585
Alanya på Antalyakysten i TyrkiaTui14. august5268
Skiathos i HellasVing27. mai3475
Thassos i HellasVing24. mai3445
Split i KroatiaVing2. juni3445

Nordmenn bruker gjerne feriedager til å planlegge den neste ferien, og dette vet både hotellene, flyselskapene og reisearrangørene. Derfor bør du ha øynene åpne for billige sommerreiser akkurat nå. Det er smart å registrere seg for nyhetsbrev hos de ulike aktørene, slik at du får varsel når kampanjene starter.

Alle reisearrangører opererer med restplasser. Dette kan være reelle restplasser for reiser i nær framtid, men også reiser om flere måneder.

Kan du reise allerede nå, og på kort varsel er det mulig å gjøre reale kupp. Reiser til Gran Canaria med avreise langfredag er satt ned fra 22 600 til 9400. Til Mallorca kan du få en ukes reise og opphold for drøye 5000 kroner hvis du kan dra påskeaften.

Mens reiser til Mallorca i begynnelsen av mai er satt ned fra 18 000 til 12 000

Husk at restplass er ikke nødvendigvis en restplass. I en del tilfeller kan restplasser være kampanjepriser på reiser i sommeren.

Alt inkludert

- Vi ser et høyt tempo i salget av sommerferier dag for dag, uke for uke. Den samme positive trenden har vi hatt i hele 2023. Det er de kjente og kjære reisemålene rundt Middelhavet i som topper listene med Mallorca, Kreta og Rhodos er topp tre, sier Ingrid Osa, merkevaresjef i Ving Norge.

- Om man ser etter en rimeligere ferie vi anbefale våre reisemål i Bulgaria og Tyrkia. Her har vi mange gode hotelltilbud og vil man ha full kontroll på feriebudsjettet kan det være smart å velge all inclusive.

Dette bør du gjøre

Hvordan kan du med enkle grep spare mange tusenlapper på årets sommerferie.

Kostbart på flyplassen

Mat og drikke på flyplassen er rådyrt. Det er smart å smøre med seg en matpakke til reisen og ta med en tom vannflaske som du fyller med vann ifra vanndispenseren på flyplassen. Bare på dette punktet vil en familie på fire kunne spare en god sum før flyreisen har begynt.

Vær klar over at land som Albania, Nord-Makedonia, Tyrkia og Montenegro er langt billigere enn favoritter som Hellas, Spania, Italia og Frankrike.

Tida du bruker på å lete fram billige og gode reiser kan gi deg en besparelse som tilsvarer flere tusen kroner per time.


Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer